Pentru ca stiu ca ai mei nu sunt mari fani quinoa, desi e una dintre cele mai interesante si pline de nutrienti cereale/pseudocereale, o “ascund” in preparate. Astazi, in niste briose cu banana si unt de arahide. Mi-nu-na-te!
Ingrediente:
- 100 gr piure de banana (1 banana mare fara coaja)
- 100 gr iaurt de cocos
- 90 gr unt de arahide
- 50 gr sirop de curmale (omiteti sau adaugati mai putin, dupa gust)
- 2 lg ulei de cocos topit
- 1 ou
- 135 gr quinoa gatita
- 120 gr faina ovaz
- 2 lgite praf de copt BIO
- 1 lgita scortisoara
- o manuta de afine
Cum am procedat:
- am hidratat peste noapte quinoa in apa cu lamaie, iar a doua zi am spalat-o bine si am pus-o la fiert
- dupa fierbere, am scurs bine tot lichidul
- am amestecat prima data piureul de banana, iaurtul, uleiul, oul, siropul de curmale si untul de arahide, adaugand dupa ingredientele uscate, iar la final, am incoporat afinele; am folosit un bol si o lingura, amestecand usor, evitati sa amestecati prea mult sau insistent, doar cat sa omogenizati ingredientele
- am asezat compozitia in forme si am copt briosele in cuptorul preincalzit la 200 grade, caldura sus-jos, timp de 25-30’, in fct de cuptor
Pofta buna!
2 Comments
Salut, cu ce as putea inlocui iaurtul de cocos? Mersi
Buna, cu iaurt natural din lapte de vaca/capra, alt iaurt vegetal.