Cereale, pseudocereale și derivate

Brioșe cu quinoa, banană și unt de arahide

iunie 30, 2021

Pentru ca stiu ca ai mei nu sunt mari fani quinoa, desi e una dintre cele mai interesante si pline de nutrienti cereale/pseudocereale, o “ascund” in preparate. Astazi, in niste briose cu banana si unt de arahide. Mi-nu-na-te!

Ingrediente:

  • 100 gr piure de banana (1 banana mare fara coaja)
  • 100 gr iaurt de cocos 
  • 90 gr unt de arahide
  • 50 gr sirop de curmale (omiteti sau adaugati mai putin, dupa gust)
  • 2 lg ulei de cocos topit
  • 1 ou
  • 135 gr quinoa gatita
  • 120 gr faina ovaz
  • 2 lgite praf de copt BIO
  • 1 lgita scortisoara
  • o manuta de afine

Cum am procedat:

  • am hidratat peste noapte quinoa in apa cu lamaie, iar a doua zi am spalat-o bine si am pus-o la fiert
  • dupa fierbere, am scurs bine tot lichidul
  • am amestecat prima data piureul de banana, iaurtul, uleiul, oul, siropul de curmale si untul de arahide, adaugand dupa ingredientele uscate, iar la final, am incoporat afinele; am folosit un bol si o lingura, amestecand usor, evitati sa amestecati prea mult sau insistent, doar cat sa omogenizati ingredientele
  • am asezat compozitia in forme si am copt briosele in cuptorul preincalzit la 200 grade, caldura sus-jos, timp de 25-30’, in fct de cuptor

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply MrsGreenFoot iunie 30, 2021 at 11:13 am

    Salut, cu ce as putea inlocui iaurtul de cocos? Mersi

    • Reply Sorina iunie 30, 2021 at 2:20 pm

      Buna, cu iaurt natural din lapte de vaca/capra, alt iaurt vegetal.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.