Dulcegării

Înghețată de banane cu înveliș de ciocolată

mai 25, 2021

E vara iara, e vara afara…da, poate in Republica Dominicana…In Luxembourg, inca umblam cu geci si paltoane si dam drumul caldurii in case. Tot speram la o zi frumoasa cu temperaturi mai mari de 12-13 grade. Speram…:)

Dar asta nu ne impiedica sa mancam inghetata. Tremuram, dar tremuram cu inghetata in mana. Una nu foarte aratoasa, dar gustoasa si sanatoasa. Inghetata cu banana, capsuni si lapte de cocos.

Ingrediente: (4 bucati)

  • 1 banana coapta
  • 5-6 capsuni
  • 150 ml lapte full fat de cocos
  • 50 gr unt de cocos topit
  • 1 lg pudra de roscove
  • 1 lgita sirop de curmale (optional)
  • optional, cateva nuci (rasnite pentru cei mici)

Cum am procedat:

  • cu ajutorul chopperului, am pregatit inghetata, banana, capsuni si lapte de cocos, mixand ingredientele
  • am asezat mixul in formele de inghetata si le-am introdus in congelator cateva ore
  • dupa, am pregatit ”ciocolata” pe baie de aburi, unde am topit untul si l-am amestecat cu roscova si siropul
  • am scos inghetatele din congelator si le-am scos din forme
  • am pregatit un vas pe care am turnat ciocolata, am asezat inghetatele peste stratul de ciocolata, apoi, cu o lingurita am turnat ciocolata peste ele si am adaugat cateva nuci maruntite
  • le-am introdus rapid la rece

II zic inghetata chinuita, dar a meritat efortul cand I-am vazut ochii copilei. Straluceau!

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.