Cereale, pseudocereale și derivate

Vafe cu sfeclă

aprilie 28, 2021

Unul dintre principalele motive pentru care eu folosesc sfecla este culoarea minunată pe care o dă preparatelor, dar nu este de neglijat nici valoarea ei nutrițională. Flavia știe asta și ne aduce o rețetă de vafe cu sfeclă. Mai multe rețete de la ea găsiți aici.

„Cum nimic nu se arunca si totul se transforma, ce faci cand ai niste sfecla ramasa de la hummus si kefir care te ameninta ca expira in 2 zile? Cel mai simplu lucru: Vafeeee!

Ingrediente

  • 330 ml kefir
  • 250 gr sfecla coapta
  • 2 oua
  • 60 gr unt topit
  • 310 gr faina integrala
  • 1 lgt praf de copt bio
  • 1/2 lgt bicarbonat
  • pudra de usturoi (sau ce alte condimente va plac)

-Intr-un robot de bucatarie/blender, punem sfecla si kefirul si mixam. Adaugam si ouale si untul topit.
-Intr-un vas, amestecam ingredientele uscate si le incorporam pe cele umede.
-Punem cate 1-2 lg din compozitie, in aparatul de vafe si le coacem 3-4 minute (depinde de aparat).”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.