Da, știu, ciorba clasică de fasole este cu afumătură, dar cum ea nu e baby-prietenoasă, iar pe mine nu mă lasă conștiința, am pregătit varianta ei vegană.
Ingrediente:
- 2 pumni fasole boabe (eu am folosit fasole roșie, lăsată la hidratat peste noapte în apă rece)
- 1 morcov
- 1 felie țelină
- 1/2 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă albă
- 1/2 ardei roșu
- 200 ml suc de roșii
- mărar
- tarhon
- 1 lingură ulei (eu am folosit de floarea soarelui presat la rece)
Cum am procedat:
- am fiert fasolea boabe timp de 10 minute într-o apă, ulterior am clătit sub jet de apă și am continuat să gătesc într-o altă apă
- după alte 20 minute de fierbere, am adăugat în cratiță sucul de roșii și legumele tăiate astfel: ceapa solzișori, morcovul felii, țelina întreagă, ardeiul felie mare, pătrunjelul întreg
- am lăsat la fiert și după alte 15 minute am adăugat tarhonul și mărarul (eu am lăsat o parte întregi, o parte tăiate fin)
- când legumele au fost fierte, am scos câteva bucăți de morcov, ardeiul (pe el l-am aruncat), țelina și pătrunjelul (și pe el l-am aruncat). Am pus bucățile de morcov și țelina în blender împreună cu o lingură boabe de fasole și un polonic de supă și am mărunțit foarte foarte fin. Pasta obținută a fost pusă înapoi în cratiță – eu optez pentru acest procedeu pentru a nu avea un lichid foarte limpede, dar puteți să săriți peste acest pas dacă doriți
- după stingerea focului, am lăsat puțin la răcit și apoi am adăugat uleiul
♦ Noi am servit ciorba cu ceapă verde și mărar proaspăt
No Comments