Kidscuiți

Biscuiți vegani “ciocolatoși” și crocanți

aprilie 18, 2021

Cine nu iubește biscuiți? Cine? Cred că această specie nu a fost încă inventată. Mama Manu de Two hungry little brothers reușește mereu să ne uimească și astăzi ne aduce o rețetă de biscuiți crocanți făcuți din rămășițe, da da, din aproape nimic. Mai multe rețete de la ei găsiți aici și aici.

„Mereu cand imi ramane cate putina faina din fiecare, imi place sa experimentez diverse retete. Cantitatile fiind mici, daca nu e o reusita macar risipa nu e mare. 😁
Ieri am experimentat o idee de biscuiti vegani si fara gluten, usor corcanti si putin sfaramiciosi, care mi-au placut tare mult. Nu aveti nevoie de prea multe ingrediente:

– 50g faina quinoa
– 50g faina ovaz (pt una fara gluten aveti nevoie de o faina certificata)
– 80g pasta tahini
– 1 lg carob
– 60ml apa rece
– 1 lg sirop de curmale

Mod de preparare:
-Amestecati mixul de faina si carobul cu pasta tahini si siropul de curmale, apoi adaugati din apa treptat (s-ar putea sa nu aveti nevoie de toata) pana obtineti un aluat moale dar usor sfaramicios ( ca de tarta).
-Intindeti cu grija aluatul in strat subtire (aluatul va fi unul mai dificil de intins, va puteti folosi si degetele) si decupati biscuitii in formele dorite.
-Ii lasati la rece cam 20-30 min apoi ii coaceti pe hartie de copt la 200 grade, pt 10-12 min. Se vor coace repede asa ca va sugerez sa ii paziti.
-Mie mi-au iesit fix 20 de biscuiti (diametrul de 5 cm)”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.