Îmi plac pastele dungate de la Ancuța (aici) și mi se par atât de gustoase simple, încât sosurile mele sunt mereu simple și rapide.
Ingrediente:
- un pumn de paste (puteți să folosiți, la nevoie, și paste fără gluten sau fără ou)
- câteva ciuperci (eu am folosit câteva bucăți de urechi de lemn)
- 10 roșii cherry
- un cățel de usturoi
- 2 lingurițe ulei (eu am folosit ulei de măsline)
- busuioc (eu am folosit o linguriță busuioc uscat)
- fulgi de drojdie inactivă (eu am folosit o linguriță)
Cum am procedat:
- am fiert pastele conform instrucțiunilor
- am pus într-o tigaie ciupercile și roșiile cherry (am tăiat atât roșiile, cât și ciupercile în 4) și le-am gătit cu capacul pus pentru 2-3 minute.Aam adăugat usturoiul tocat, busuiocul și 50 ml apă. Am lăsat la gătit, cu capacul pus pentru 10 minute – la nevoie, mai adăugați puțină apă
- după stingerea focului, am adăugat uleiul, pastele și am amestecat bine. Am pus capacul și am lăsat la răcit pentru 10 minute
- înainte de consum, am presărat fulgi de drojdie inactivă
No Comments