Cereale, pseudocereale și derivate

Tagliatele cu roșii și ciuperci

martie 28, 2021

Îmi plac pastele dungate de la Ancuța (aici) și mi se par atât de gustoase simple, încât sosurile mele sunt mereu simple și rapide.

Ingrediente:

  • un pumn de paste (puteți să folosiți, la nevoie, și paste fără gluten sau fără ou)
  • câteva ciuperci (eu am folosit câteva bucăți de urechi de lemn)
  • 10 roșii cherry
  • un cățel de usturoi
  • 2 lingurițe ulei (eu am folosit ulei de măsline)
  • busuioc (eu am folosit o linguriță busuioc uscat)
  • fulgi de drojdie inactivă (eu am folosit o linguriță)

Cum am procedat:

  • am fiert pastele conform instrucțiunilor
  • am pus într-o tigaie ciupercile și roșiile cherry (am tăiat atât roșiile, cât și ciupercile în 4) și le-am gătit cu capacul pus pentru 2-3 minute.Aam adăugat usturoiul tocat, busuiocul și 50 ml apă. Am lăsat la gătit, cu capacul pus pentru 10 minute – la nevoie, mai adăugați puțină apă
  • după stingerea focului, am adăugat uleiul, pastele și am amestecat bine. Am pus capacul și am lăsat la răcit pentru 10 minute
  • înainte de consum, am presărat fulgi de drojdie inactivă

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.