Această rețetă minunată de quiche cu praz, ciuperci și brânză de capră îi aparține îi aparține Andreei de la Bucătărie în culori. Mai multe rețete de la ea gătiți aici și aici.
„Ingrediente :
Aluat :
– 250 gr de faina 650
– 90 gr de unt rece
– 12-13 linguri de apa rece
Compozitie:
– Partea alba de la un praz tocat
– 6-7 ciuperci champignon taiate felii
– 250 ml smantana proaspata
– 2 oua
– 50 gr de branza gouda rasa
– 100 gr branza de capra moale
– 1 lgt oregano
– 1 lgt usturoi granulat
– 1 praf de sare si piper 2 ani +
Cum am procedat:
– Pentru aluat am amestecat faina cu bucatile de unt rece pana am obtinut un aluat nisipos dupa care am adaugat apa (daca simtiti ca mai e nevoie de putina apa la aluat mai puneti). Am format tot aluatul intr-o bila si l-am bagat la frigider cel putin jumatate de ora timp in care am pregatit compozitia.
-Am pus prazul la inabusit, am adaugat ciupercile si le-am mai sotat cateva minute dupa care am adaugat smantana, braznzeturile, condimentele si am mai lasat 2-3 minute pe foc pana s-a topit branza.
-Dupa ce am asezat aluatul de tarta in tava l-am dat la cuptor vreo 5 minute cu hartie de copt deasupra cu orez in ea (pentru greutate) .
-Cand s-a racit am amestecat compozitia de mai sus cu ouale batute, le-am turnat peste aluatul de tarta si dat la cuptor 35 de minute.”
No Comments