Fritatta este un preparat rapid, care ne scoate foarte ușor din impas când suntem pe fugă. Rețeta de astăzi îi aparține Flaviei de la Terapia zâmbetului (aici și aici). Mai multe rețete de la ea găsiți aici.
„Dovleceii, ce leguma versatila! Noi suntem fani dovlecei, inclusiv copilul dar nu stie si pentru ca niciodata nu sunt suficente retete rapide mai venim cu una in ajutor.
Ingrediente:
- 5-6 oua
- 2 dovlecei medii
- 2 fire ceapa verde
- pudra de usturoi
- 2 linguri de smantana maturata (am vrut sa o termin, sa scap de ea, se poate omite)
- parmezan/cascaval
- oregano
- busuioc
- susan negru
Cum procedam:
- Se curata dovleceii, se taie rondele subtiri.
- Tocam marunt si ceapa verde.
- Amestecam ouale cu smantana si parmezanul/cascavalul ras. Se incorporeaza si dovleceii in amestec.
- Intr-o tava ceramica (puteti folosi orice tava, dar sa o tapetati cu hartie de copt) unsa cu putin unt, rasturnam amestecul si invitam la cuptorul preincalzit pana se rumneste frumos.”
No Comments