Dulcegării Patiserie

Gogoși pufoase

februarie 19, 2021

Gogosi pufoase vrea cineva?! Eu, da, copilul, da, sotul si mai da. Pai, daca toata lumea da, nu pierdem timpul. Se fac usor, rapid, sunt fara lactate si fara ou, merg si fara gluten, daca alegeti o faina fara gluten.

Pentru ca nu mai am baterii la cantar, cantaritul cu paharul e noul meu hobby. Si functioneaza perfect. Checul cu lamaie a iesit perfect, gogosile pufoase. 😀 Eu am facut 2 gogosi pentru fetita, folosind zahar de curmale, si 4 pentru noi, adultii, folosind xylitol. Mai multe despre xylitol aici, in articolul scris de Roxana.

Ingrediente: (6 gogosi)

  • 1 banana medie
  • 1 pahar de faina grau spelt (am folosit amestec integral si 630, merge si o faina fara gluten sau faina de grau 650/550)
  • 2 lgite praf de copt Bio
  • 1/2 pahar cu lapte de migdale (orice alt lapte, acelasi pahar cu care ati masurat faina)
  • 3 lg unt de caju (alt unt de oleaginoase/nuci)
  • 1 lgita pudra de vanilie
  • 2 lg sirop de curmale (optional)

Topping:

  • pentru copil (2 gogosi): 1 lg zahar curmale + 1 lg scortisoara Ceylon
  • pentru parinti (4 gogosi): 1-2 lg zahar xylitol (3 ani+) + 1 lg scortisoara Ceylon

Cum am procedat:

  • am pasat banana cu o furculita, pana au ramas bucatele mici-mici
  • am adaugat laptele, untul, siropul de curmale si am amestecat bine
  • adaugat faina, pudra de vanilie si praful de copt si am omogenizat
  • am asezat compozitia in forma de copt cu o lgita, mi-au iesit 6 gogosi
  • am copt gogosile in cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 15-20’
  • am asteptat sa se raceasca dupa ce au fost scoase din cuptor, apoi le-am uns cu foarte putin ulei de cocos si le-am trecut prin amestecul de zahar de curmale si scortisoara

Sunt grasune si pufoase, raman pufoase si a doua zi.

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ancuta aprilie 9, 2021 at 5:05 am

    Bună! Se pot coace în aparatul cu forme de gogoși?

    • Reply Simona mai 16, 2021 at 11:04 am

      Da!🤗

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.