Parca am presimtit ca vom avea musafiri, parintii si un bebelus delicios…nu, nu l-am mancat, am rabdat cu stoicisim. Mi-a dat prin cap sa pregatesc ceva bun-bun, mai ales ca Mara tot cerea sa se mai joace cu ingredientele prin bucatarie. De mancat dulce, nu, dar la pregatit, e prima, a doua, a treia…daca mai am si eu loc, bine, daca nu, tot bine. Noroc ca nu stie a umbla la cuptor, asta mai trebuia, eu eram doar de design. 😃
Am folosit ca masura un pahar de apa de 250 ml, nu am cantarit nimic, am luat paharul din dulap si l-am umplut cu diverse. Umplutura obtinuta a fost perfecta pentru o tava de cuptor de 20cm.
Ingrediente:
- 2 pahare faina din grau spelt integral (merge si tip 650)
- 1/2 pliculet praf de copt BIO (pliculet de 17g)
- 1 pahar lapte de cocos (sau alt lapte vegetal sau animal)
- 1/3 pahar ulei de cocos extravirgin (lichid, merge orice alt ulei de calitate, dar nu de masline)
- sucul si coaja de la o lamaie BIO (spalata in apa cu bocarbonat)
- 1 lgita otet BIO de mere (2 ani+, sau inlocuit tot cu zeama de lamaie)
- 4 lg sirop de curmale
- o mana de nuci maruntite
- o mana de merisoare infuzate in suc de ananas
- topping: crema de la o cutie de lapte de cocos full fat tinuta la rece, o lgita pudra de zmeura, 2 lg miere, 1 lg ulei de cocos lichid (optional)
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 180 grade, caldura sus-jos si am pregatit tava de copt (eu am tapetat cu o foaie de copt, depinde de forma avuta)
- am combinat faina cu praful de copt, si am adaugat rand pe rand restul de ingrediente, ca la sfarsit sa incorporez nucile si merisoarele
- am turnat aluatul (e unul gros, vascos) in tava de copt si am copt timp de 40’, pana cand trece testul scobitorii
- l-am lasat sa se racoreasca si am pregatit toppingul, amestecand ingredientele
- odata racit checul, l-am uns binisor cu crema
- l-am feliat doar dupa racirea completa si a fost chiar si pe placul adultilor
Pofta buna!
No Comments