Cereale, pseudocereale și derivate

Crumble de prune

octombrie 30, 2020

Mic dejun dulce, dar totuși acrișor, suculent, dar totuși uscat. E unul dintre preparatele mele favorite pentru mic dejun, iar cei de la Two hungry little brothers au decis să ne dea rețeta lor. Mai multe rețete de la ei găsiți aici și aici.

„Cum vi se pare sa va incepeti ziua cu un mic dejun dulce acrisor si super nutritiv, sub forma de desert si de sezon? Mai exact cu un crumble de prune, pe placul si celor mai mici mofturosi.

Ingrediente:

  • 370g prune
  • 1 lgt plina de scortisoara
  • 1 lg faina de tapioca (sau amidon de porumb nemodificat genetic)
  • 40g nuci macinate
  • 30g faina de migdale
  • 90g fulgi de ovaz fini
  • 1 lg cu varf de ulei de cocos moale dar nu lichid

Mod de preparare:

  • Preincalziti cuptorul la 180 grade
  • Taiati prunele cubulete si amestecati-le cu scortisoara si faina de tapioca. Le lasam deoparte.
  • Mixati in robotul de bucatarie sau intr-un bol cu ajutorul unei furculite restul ingredientelor.
  • In vase ramekin (mie mi-a ajuns compozitia pt 6 bucati) sau intr-un vas de yena sau ceramica puneti prunele si peste ele, distribuiti uniform compozitia de nuci si fulgi.
  • Coaceti pentru aprox 35-40 min.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.