Astăzi am ales să prepar un pilaf de orez simplu, doar din câteva ingrediente, rapid, care a fost servit ulterior lângă o salată de crudități. Totuși, rețeta de astăzi este versatilă și se potrivește și pe post de garnitură.
Ingrediente:
- un pumn orez (spălat în multe ape)
- 1 morcov mediu
- 1 ceapă albă mică
- 1 ardei copt
- pătrunjel verde
- 1/2 linguriță legume deshidratate
- 150 ml supă de legume (se poate înlocui cu apă)
- 1 lingură ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de floarea soarelui)
Cum am procedat:
- am fiert orezul într-o cantitate mare de apă, l-am scurs și ulterior l-am clătit sub jet de apă
- am tăiat legumele cubulețe mici
- am pus ceapa la înăbușit în puțină apă (pentru aproximativ 2 minute) și ulterior am adăugat morcovul, ardeiul și am mai lăsat la înăbușit pentru 2 minute. Am adăugat ulterior supa de legume, aceeași cantitate de apă (deci 150ml+150 ml) și legumele deshidratate. Am lăsat la fiert la foc mic până când legumele au fost fierte.
- când legumele au fost fierte, am adăugat orezul fiert, am amestecat bine și am mai lăsat câteva minute pe foc
- după stingerea focului, am adăugat uleiul, am amestecat și am presărat deasupra pătrunjel verde
No Comments