Cereale, pseudocereale și derivate

Pilaf de orez simplu

octombrie 16, 2020

Astăzi am ales să prepar un pilaf de orez simplu, doar din câteva ingrediente, rapid, care a fost servit ulterior lângă o salată de crudități. Totuși, rețeta de astăzi este versatilă și se potrivește și pe post de garnitură.

Ingrediente:
  • un pumn orez (spălat în multe ape)
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapă albă mică
  • 1 ardei copt
  • pătrunjel verde
  • 1/2 linguriță legume deshidratate
  • 150 ml supă de legume (se poate înlocui cu apă)
  • 1 lingură ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de floarea soarelui)
Cum am procedat:
  • am fiert orezul într-o cantitate mare de apă, l-am scurs și ulterior l-am clătit sub jet de apă
  • am tăiat legumele cubulețe mici
  • am pus ceapa la înăbușit în puțină apă (pentru aproximativ 2 minute) și ulterior am adăugat morcovul, ardeiul și am mai lăsat la înăbușit pentru 2 minute. Am adăugat ulterior supa de legume, aceeași cantitate de apă (deci 150ml+150 ml) și legumele deshidratate. Am lăsat la fiert la foc mic până când legumele au fost fierte.
  • când legumele au fost fierte, am adăugat orezul fiert, am amestecat bine și am mai lăsat câteva minute pe foc
  • după stingerea focului, am adăugat uleiul, am amestecat și am presărat deasupra pătrunjel verde

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.