Supe și ciorbe

Ciorbă de spanac

octombrie 16, 2020

Nu fac foarte frecvent această ciorbă deoarece nu se împacă prea bine spanacul cu smântâna, dar de dragul gustului, mai fac uneori excepții pentru că e prea delicioasă ca să o evităm mereu. În plus, e numai bună pentru perioadele cu imunitate scăzută.

Ingrediente:
  • 500 grame spanac congelat sau opărit (eu am folosit spanac congelat, frunze întregi)
  • 2 ouă
  • 3 linguri smântână
  • 7-8 căței de usturoi
  • 1/2 ceapă albă mică
  • 1 felie țelină
  • 1/2 morcov mic
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură suc de lămâie/oțet de mere (pentru copilașii mai mari și adulți)
Cum am procedat:
  • am tăiat grosier frunzele de spanac și am tăiat ceapa solzișori mici. Le-am pus pe amândouă la înăbușit în ulei și 3 linguri apă pentru 3-4 minute. Am adăugat ulterior apă, morcovul și țelina (eu le-am păstrat întregi).Cantitatea de apă o setați voi, în funcție de cât de lichidă vă doriți ciorba.
  • am lăsat la fiert aproximativ 20 de minute, după care am îndepărtat morcovul și țelina.
  • am separat albușurile de gălbenușuri. Am pus albușurile și oțetul/sucul de lămâie în ciorbă și am mai fiert pentru 10 minute.
  • am amestecat gălbenușurile cu smântâna într-un bol mai mare și am adăugat treptat peste ele câte un polonic de ciorbă, până când bolul a fost aproape plin. Ulterior am răsturnat compoziția în cratiță și am mai gătit pentru câteva minute la foc foarte mic.
  • eu am scos albușul din ciorbă și l-am tăiat bucăți mici, dar acest proces este opțional.

♥ Noi am servit ciorba la cină alături de pâine prăjită.

♥ Dacă sunteți fani usturoi, puteți să adăugați o cantitate mai mare. De asemenea, dacă vă place aroma lui, puteți să îl adăugați mai târziu în cratiță (odată cu smântâna), pentru a avea o aromă mai puternică.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.