Nu fac foarte frecvent această ciorbă deoarece nu se împacă prea bine spanacul cu smântâna, dar de dragul gustului, mai fac uneori excepții pentru că e prea delicioasă ca să o evităm mereu. În plus, e numai bună pentru perioadele cu imunitate scăzută.
Ingrediente:
- 500 grame spanac congelat sau opărit (eu am folosit spanac congelat, frunze întregi)
- 2 ouă
- 3 linguri smântână
- 7-8 căței de usturoi
- 1/2 ceapă albă mică
- 1 felie țelină
- 1/2 morcov mic
- 1 lingură ulei
- 1 lingură suc de lămâie/oțet de mere (pentru copilașii mai mari și adulți)
Cum am procedat:
- am tăiat grosier frunzele de spanac și am tăiat ceapa solzișori mici. Le-am pus pe amândouă la înăbușit în ulei și 3 linguri apă pentru 3-4 minute. Am adăugat ulterior apă, morcovul și țelina (eu le-am păstrat întregi).Cantitatea de apă o setați voi, în funcție de cât de lichidă vă doriți ciorba.
- am lăsat la fiert aproximativ 20 de minute, după care am îndepărtat morcovul și țelina.
- am separat albușurile de gălbenușuri. Am pus albușurile și oțetul/sucul de lămâie în ciorbă și am mai fiert pentru 10 minute.
- am amestecat gălbenușurile cu smântâna într-un bol mai mare și am adăugat treptat peste ele câte un polonic de ciorbă, până când bolul a fost aproape plin. Ulterior am răsturnat compoziția în cratiță și am mai gătit pentru câteva minute la foc foarte mic.
- eu am scos albușul din ciorbă și l-am tăiat bucăți mici, dar acest proces este opțional.
♥ Noi am servit ciorba la cină alături de pâine prăjită.
♥ Dacă sunteți fani usturoi, puteți să adăugați o cantitate mai mare. De asemenea, dacă vă place aroma lui, puteți să îl adăugați mai târziu în cratiță (odată cu smântâna), pentru a avea o aromă mai puternică.
No Comments