Povesti, întâmplări, experiențe

MyBabyFood app

octombrie 11, 2020

La începuturi Mybabyfood era o pasiune încă ascunsă, care la scurt timp a devenit o pagină de facebook: Mybabyfood (aici). Din pasiune, la scurt timp Mybabyfood a devenit și blog (aici), iar acum a devenit și aplicație pentru Android (o puteți descărca de aici). Lucrăm intens și la varianta pentru iOS, deci stați aproape de noi. Astăzi vă povestesc despre aplicație și câteva chestii utile.

Mybabyfood app a fost lansată în data de 1 octombrie (2020, da da, suntem încă în fașă) și a înregistrat în primele zile peste 1000 de descărcări și peste 50 de recenzii pozitive. La o săptămână distanță de la lansare, au apărut și primele actualizări ale aplicației (dacă nu ați făcut încă actualizarea, mergeți în magazin play, căutați aplicația după nume Mybabyfood și dați actualizare).

În urma întrebărilor primite, am scris acest articol, pentru a vă ajuta cu utilizarea aplicației:

 1. Ce face aplicația?

Aplicația vă ajută să planificați un meniu săptămânal, venind în întâmpinarea dumneavoastră cu peste 500 de rețete proprii. Rețetele sunt detaliate (ingrediente, mod de preparare) și sunt însoțite de fotografii. În cazul în care nu găsiți în portofoliul nostru preparatul dorit, puteți să introduceți text suplimentar, notând ceea ce îi oferiți copilului.

 1. Ce e secțiunea de meniul zilei și cum o accesez?

În secțiunea de meniul zilei găsiți o propunere de meniu din partea noastră, echilibrată și potrivită pentru copilașii mai mari de 1 an. Meniul zilei se modifică zilnic la ora 00:00. Opțiunea de meniul zilei o accesați apăsând pe calendarul din stânga, sus.

 1. Câtă încredere pot să am în aceste meniuri propuse?

Meniurile propuse de noi sunt redactate manual de către un specialist în nutriție pediatrică, nu sunt generate automat, deci puteți să aveți încredere în combinațiile propuse.

 1. Primesc notificare când se schimbă meniul zilei?

În momentul în care accesați aplicația, apare un clopoțel roșu (în locul calendarului, stânga sus) care vă anunță că nu ați vizualizat încă meniul nou.

 1. Cât timp rămâne salvat meniul făcut de mine?

Până când alegeți să îl ștergeți manual.

 1. Dacă am adăugat o rețetă greșită în meniu, cum o înlocuiesc?

Ștergeți preparatul (click pe coșul de gunoi) în cauză și adăugați unul nou (click pe + dacă alegeți un preparat de la noi sau pe Tt dacă preparatul nu ne aparține).

 1. Câte rețete pot să includ la o masă principală?

Câte doriți.

 1. Cum știu dacă am planificat meniul pentru o anumită zi?
 • Foarte ușor după culoare: când aveți ales un preparat, culoarea se schimbă în verde. Când nu aveți un preparat ales la masa respectivă, butonul este roșu.
 • Dând click pe masa respectivă

 1. Pot să adaug un preparat în mai multe zile consecutive?

Da, se poate adăuga preparatul în cauză în meniu de câte ori doriți.

 1. Primesc notificări când sunt încărcate rețete noi?

Nu, deoarece zilnic încărcăm preparate noi și asta ar însemna să primiți zilnic câteva notificări. Rețetele apar în ordine cronologică, deci de fiecare dață veți vedea prima dată rețetele noi adăugate.

 1. De la ce vârstă este potrivită aplicația?

Deși aplicația include rețete și pentru copilașii aflați la început de diversificare, propunerile noastre de meniuri sunt 1+, deci considerăm aplicația potrivită pentru copiii mai mari de 1 an.

 1. Pot să printez meniul făcut?

În prezent nu, dar lucrăm la această actualizare.

 1. Pot să generez o listă de cumpărături pe baza preparatelor alese?

În prezent nu, dar lucrăm la această actualizare.

 1. Ce e categoria de favorite?

E o listă scurtă unde puteți să introduceți preparatele favorite din lista noastră. Click pe inimioară la rețete pentru a le adăuga la favorite.

15. Câte rețete pot să pun la favorite?

Câte doriți voi.

 1. Există un buton de căutare?

Da, există în 2 locuri:

 • Lupa din dreapta sus
 • De la secțiunea de filtre

 1. Cum funcționează căutările?

Căutarea se face în toate rețetele, pe baza cuvântului scris de voi.

 1. De ce nu sunt incluse gustările?

Conform teoriei nutriției, gustările trebuie să fie foarte slab calorice și să nu depășească 10% din totalul nutrienților consumați într-o zi. Astfel, în această categorie nu se potrivesc alte preparate decât fructele, legumele și iaurtul în cazul copiilor. Dacă doriți să oferiți alte gustări decât cele recomandate de noi, le puteți adăuga suplimentar, la mesele principale.

 1. Se potrivește aplicația și pentru copiii cu alergii?

Da, aplicația include filtre speciale care permit selectarea rețetelor fără diverși alergeni „fără ou”, „fără lactate”, „fără gluten” – se pot aplica 1 sau mai multe filtre în același timp.

 1. Cât mă costă aplicația?

În primele 7 zile de utilizare, aplicația este gratuită, pentru a o putea explora și a vedea dacă vi se potrivește. Avem 3 tipuri de abonamente disponibile: abonamentul pe o lună – 4.99 Ron, abonamentul pe 6 luni – 19.99 Ron , abonamentul pe un an – 29.99 ron.

 1. Cum mă dezabonez?

Există mai multe variante, dar cele mai ușoare sunt:

 • În ziua în care instalați aplicația primiți un e-mail unde se confirmă întregistrarea, gratuitatea primelor 7 zile și modul de dezabonare. Acest e-mail este trimis și cu 1-2 zile înainte de expirarea perioadei gratuite, dar și în ziua în care se face plata.

 • din magazin play  – click pe gestionare abonamente

 • Click pe acest link – aici
 1. Cum modific abonamentul ales?
 • În ziua în care instalați aplicația primiți un e-mail unde se confirmă întregistrarea. Acest e-mail este trimis și cu 1-2 zile înainte de expirarea perioadei gratuite, dar și în ziua în care se face plata. De aici puteți să gestionați abonamentele.
 • Din magazin play, click pe aplicație și „gestionați abonamentele”

 1. Unde apelez dacă am nevoie de ajutor?

Ne găsiți pe adresa de e-mail contact@mybabyfood.ro sau pe pagina de facebook (click aici)

Vă mulțumim pentru încrederea acordată și sperăm să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.