Știți că teoria spune că trebuie să consumăm minim o variație de 3 legume pe zi? Ei bine, în preparatul propus de mine astăzi găsiți chiar mai multe tipuri. Este unul dintre preparatele mele favorite și sper să vă placă și vouă: pui cu legume la wok și garnitură de orez.
Ingrediente:
- 200 grame piept de pui fără piele, tăiat fâșii
- 1 vânătă mică
- 1 dovlecel mic
- 1 morcov
- ½ ardei gras roșu
- ½ ceapă albă
- 2 căței de usturoi
- ½ linguriță curcuma
- ½ linguriță boia de ardei dulce
- 1 linguriță legume deshidratate
- 200 ml supă de legume/supă de pui (se poate înlocui cu apă)
- 1 lingură ulei (eu am folosit ulei de susan)
Cum am procedat:
- Am tăiat toate legumele fășii (eu am păstrat coaja de la vinete și dovlecel, motiv pentru care le-am ținut înainte timp de 2 ore în apă cu bicarbonat de sodiu)
- Am gătit pe rând, în wok, individual, fiecare ingredient astfel: am pus în wok-ul încins carnea de pui și am gătit timp de 2 minute. După 2 minute, am scos carnea din tigaie și am repetat procesul pentru legume. Dacă este nevoie, puteți adăuga și câte 30-50 ml apă.
- Când toate legumele și carnea erau parțial gătite, le-am pus înapoi în wok, pe toate, adăugând și curcuma, boiaua, supa de legume și legumele deshidratate. Am pus capacul și am lăsat la fiert, verificând să nu scadă lichidul în totalitate.
- Când au fost toate legumele gătite, am stins focul, am lăsat la răcorit și ulterior am adăugat și uleiul
♥ Noi am servit cu orez simplu, fiert în 2 ape – motivul îl găsiți aici.
♥ În funcție de vârstă și gusturi, se mai poate adăuga pentru aromă sare, piper, chilly sau puțină miere (1/2 linguriță).
No Comments