E duminica, suntem si in concediu ca si cum ar fi, merita sa pregatim ceva special, mai ales ca aripioarele dulci-acrisoare de data trecuta au avut mare succes. Aripioare nu mai avem, asa ca am scos pieptul la inaintare. Pieptul de pui, sa nu intelegeti gresit!
Nu e deloc complicat, doar ca trebuie sa va organizati cu cateva ore mai devreme pentru a lasat carnea la marinat cateva ore. E important sa intre sosul in carne sa ii dea gust si sa o fragezeasca.
Ingrediente:
- 800 gr piept de pui taiat fasii
- 300 gr ketchup de casa (eu am folosit kethup cu mango, reteta aici)
- 4 – 5 lg sirop de curmale
- 3-4 catei usturoi
- zeama de la o jumatate de lamaie mare sau o lamaie mica
- 3 lg ulei de masline
- ierburi: oregano, cimbru, rozmarin, cepsoara
Cum am procedat:
- am facut amestecul de marinada si l-am pus impreuna cu pieptul de pui intr-o punga cu zip, am lasat la rece cateva ore
- am asezat puiul in tava si am adaugat seminte de susan deasupra lor si am copt 25-30’ la 200gr, caldura sus-jos
- dupa 30’, am intors bucatelele de pui pe partea cealalta si am uns cu restul de sos ramas in punga si am mai copt inca 5’ pe functia grill
- am servit cu orez simplu fiert si amestecat cu putin ulei de masline (bine spalat, fiert intr-o prima apa si spalat, apoi continuata fierberea intr-o alta apa pentru a evita excesul de arsen, vezi aici info) si legume la abur
Si varianta mai veche de aripioare, mare succes si la mici si la mari.
Pofta buna!
No Comments