Carne, pește sau fructe de mare

Pui dulce acrisor

august 17, 2020

E duminica, suntem si in concediu ca si cum ar fi, merita sa pregatim ceva special, mai ales ca aripioarele dulci-acrisoare de data trecuta au avut mare succes. Aripioare nu mai avem, asa ca am scos pieptul la inaintare. Pieptul de pui, sa nu intelegeti gresit!

Nu e deloc complicat, doar ca trebuie sa va organizati cu cateva ore mai devreme pentru a lasat carnea la marinat cateva ore. E important sa intre sosul in carne sa ii dea gust si sa o fragezeasca.

Ingrediente:

  • 800 gr piept de pui taiat fasii
  • 300 gr ketchup de casa (eu am folosit kethup cu mango, reteta aici)
  • 4 – 5 lg sirop de curmale
  • 3-4 catei usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie mare sau o lamaie mica
  • 3 lg ulei de masline
  • ierburi: oregano, cimbru, rozmarin, cepsoara

Cum am procedat:

  • am facut amestecul de marinada si l-am pus impreuna cu pieptul de pui intr-o punga cu zip, am lasat la rece cateva ore
  • am asezat puiul in tava si am adaugat seminte de susan deasupra lor si am copt 25-30’ la 200gr, caldura sus-jos
  • dupa 30’, am intors bucatelele de pui pe partea cealalta si am uns cu restul de sos ramas in punga si am mai copt inca 5’ pe functia grill
  • am servit cu orez simplu fiert si amestecat cu putin ulei de masline (bine spalat, fiert intr-o prima apa si spalat, apoi continuata fierberea intr-o alta apa pentru a evita excesul de arsen, vezi aici info) si legume la abur

Si varianta mai veche de aripioare, mare succes si la mici si la mari.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.