O reteta festiva, dar usurica si rapida, nu multe ingrediente, dar maxim de gustoasa. Merge ca desert de weekend, dar si la aniversari, ocazii deosebite in familii, iar copilasii vor fi incantati. Mno…”ciocolatoasa”…
Ingrediente:
Blat
- 30 gr pudra de roscove
- 150 ml apa calduta
- 100 gr faina tip 650
- 65 gr faina de migdale (merge inlocuita 1:1 cu faina 650)
- 1/2 lgita bicarbonat stins cu un strop de zeama de lamaie
- 1/2 lgita praf de copt BIO
- 2 oua
- 65 ml ulei de rapita sau cocos presat la rece
- 120 ml iaurt natural
- 3 lg sirop de curmale
Frisca:
- 400 gr smantana lichida fara caragenan rece, direct de la frigider (vezi Laptaria cu Caimac)
- 1 lg sirop de curmale
Cum am procedat:
- am amestecat pudra de roscove cu apa pana cand au devenit o crema
- am adaugat faina de migdale, faina 650, bicarbonatul stins si praful de copt
- dupa ce le amestecam, adaugam ouale, uleiul presat la rece, iaurtul si siropul de curmale si omogenizam
- am turnat amestecul in tava de cuptor (22cm diametru) si am copt negresa timp de 30′ in cuptorul preincalzit la 180 grade
- dupa coacere, o lasam sa se raceasca bine inainte de a adauga frisca deasupra
- pentru frisca, am mixat smantana foarte rece cu paletele reci (le-am tinut la rece 15′), iar la final am adugat siropul de curmale
- am adaugat frisca deasupra negresei si am lasat prajitura in frigider cca. 2h inainte de a felia si servi
- ca sa fie si mai festiva, am decorat-o cu pudra de roscova si putin sirop de curmale (optional)
Pofta buna!
No Comments