Banana bread, apple bread sau alte variante, toate la fel de bune, bogatie de fructe si arome. Dupa minunata banana bread a dragii mele Simona, haideti sa incercati si o apple bread, o pufosenie cu mere, delicata si aromata.
Cum merele, ca si bananele, se gasesc oricand, pregatirea acestei pufosenii nu at trebui sa fie deloc o problema, iar de gust, nu mai vorbesc! Nu stiu cine va fi mai incantat…copilul, mama, tatal sau vreun prieten venit in vizita, asa cum a fost cazul nostru.
Ingrediente:
- 3 mere micute rase
- 2 lingurite piure de curmale (miere bio certificata 1an+)
- 1.5 lingurita scortisoara
- 0.5 lingurita ghimbir pudra
- 1 varf lingurita nucsoara pudra
- 1 lingurita vanilie pudra
- 1 lingurita praf de copt BIO
- 1 lingurita bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
- 110 gr unt topit / ulei de cocos
- 80 ml lapte integral / vegetal
- 2 oua
- 250 gr faina tip 650 / grau spelt 630
- 50 gr nuci hidratate si maruntite
Topping:
- 5-6 nuci hidratate si maruntite
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 175 grade si am pregatit o forma din silicon BPA free
- intr-un bol, am amestecat ingredientele umede: oua, lapte, unt/ulei si curmalele piure
- intr-un alt bol, am amestecat ingredientele solide: faina, praf de copt, bicarbonat, condiment (vanilie, nucsoara, ghimbir, scortisoara) si nuci
- am turnat ingredientele umede peste cele uscate, am omogenizat si, la final, am adaugat merele rase si scurse bine de lichid (e foarte important acest pas), fara a amesteca prea mult (riscati sa intre mult aer in aluat si sa obtineti o prajitura usor umeda – amestecati doar cat sa omogenizati)
- am asezat aluatul in forma de copt si adaugat nucile maruntite deasupra
- am copt prajitura in cuptorul preincalzit la 175 grade aproximativ 70-75′ sau pana cand aceasta trece testul scobitorii
Pofta buna!
No Comments