Despre sorg numai de bine! Este o cereala fara gluten, proteica, bogata in fibre dar si in minerale. Cum ne invartim in jurul diversificarii, acestea sunt niste proprietati numai bune de luat in seama, mai ales daca avem un copilas cu intoleranta la gluten.
De asemenea, fierul continut de Mr. Sorg este un aliat de incredere in lupta cu anemia, frecvent intalnita la pitici. Dincolo de aceste aspecte salvatoare si nutritive, gustul nu face decat sa se aseze precum o cireasa pe tortul beneficiilor oferite de sorg. Ma refer la un gust neutru, adaptabil atat preparatelor “dulci” cat si “sarate”.
Salata de astazi este cu priza la guritele mici, gustul dulce acrisor avand un rol decisiv😋.
Ingrediente:
- 5 lg sorg
- 3 legaturi de patrunjel
- 5 rosii cherry
- 1 ceapa verde (~ 5 fire cepsoara)
- 1 lingurita fulgi de drojdie inactiva
Dressing:
- 1 lingurita miere certificata (1+)
- 1 lingurita ulei presat la rece de nuca/masline/floarea soarelui
- 2-4 lg zeama lamaie
Optional: branza din caju
Cum am procedat:
- am lasat sorgul la hidratat 2 ore pentru a fierbe mai repede. Ulterior l-am fiert in 1/2l de apa si l-am strecurat
- odata fiert sorgul, l-am amestecat cu restul ingredientelor taiate marunt
- dressing-ul l-am preparat punand toate ingredientele intr-un borcanel si agitandu-l puternic. Se va forma un “sos” dulce acrisor extrem de gustos, care este atat de “pe placul nostru”🙈

- am turnat sosul peste restul ingredientelor si am papat salata alaturi de brawnza din caju cu cepsoara de la Rawckers. Mniom, mniom!
Sa avem copilasi sanatosi!
No Comments