Recunosc, am făcut o pasiune pentru ghiveciul de legume, motiv pentru care încerc diverse combinații de legume care să îl facă super-delicios. Așadar, astăzi avem un ghiveci de legume cu conopidă și vinete.
Ingrediente necesare:
- 1/2 conopidă
- 2 cartofi mici
- 1 vânătă mică
- 2 dovlecei (eu am folosit zucchini)
- 2 morcovi
- 1 ceapă albă mare (foarte mare)
- 200 ml suc de roșii
- busuioc uscat
- ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de floarea soarelui)
Cum am procedat:
- Ceapa, curățată și taiată cubulețe, a ajuns la înăbușit în puțină apă. Împreună cu ceapa, am pus la înăbușit și morcovul tăiat rondele.
- Când morcovul și ceapa au stat la înăbușit, am pregătit restul legumelor. Astfel: dovlecelul și vânăta – care erau bio – le-am spălat riguros cu apă și bicarbonat și le-am tăiat cubulețe. Dacă nu aveți dovlecel și vânătă bio, sau din sursă sigură, vă recomand să îndepărtați coaja.
- Cartofii i-am curățat și i-am tăiat cubulețe mici. Conopida a fost desfăcută în buchețele mici.
- Când am terminat de tăiat toate legumele, le-am pus în cratiță lângă morcov și ceapă. Am adăugat sucul de roșii și am completat cu apă cât să acopere legumele. Am fiert legumele cu capacul pus.
- În ultimele 5 minute de fierbere, am luat jos capacul și am pus busuioc uscat
- După ce am stins focul, am adăugat 2 linguri de ulei vegetal presat la rece.
♥ Noi am devorat câte o porție dublă!
♥ Puteți servi acest ghiveci de legume la cină, simplu, sau la prânz, alături de o bucățică de carne.
♥ O altă variantă de ghiveci de legume, cu fasole verde și gulie, găsiți aici.
No Comments