Legume și leguminoase

Ghiveci de legume cu conopidă și vinete

aprilie 2, 2018

Recunosc, am făcut o pasiune pentru ghiveciul de legume, motiv pentru care încerc diverse combinații de legume care să îl facă super-delicios. Așadar, astăzi avem un ghiveci de legume cu conopidă și vinete.

Ingrediente necesare:

  • 1/2 conopidă
  • 2 cartofi mici
  • 1 vânătă mică
  • 2 dovlecei (eu am folosit zucchini)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă albă mare (foarte mare)
  • 200 ml suc de roșii
  • busuioc uscat
  • ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de floarea soarelui)

Cum am procedat:

  • Ceapa, curățată și taiată cubulețe, a ajuns la înăbușit în puțină apă. Împreună cu ceapa, am pus la înăbușit și morcovul tăiat rondele.
  • Când morcovul și ceapa au stat la înăbușit, am pregătit restul legumelor. Astfel: dovlecelul și vânăta – care erau bio – le-am spălat riguros cu apă și bicarbonat și le-am tăiat cubulețe. Dacă nu aveți dovlecel și vânătă bio, sau din sursă sigură, vă recomand să îndepărtați coaja.
  • Cartofii i-am curățat și i-am tăiat cubulețe mici. Conopida a fost desfăcută în buchețele mici.
  • Când am terminat de tăiat toate legumele, le-am pus în cratiță lângă morcov și ceapă. Am adăugat sucul de roșii și am completat cu apă cât să acopere legumele. Am fiert legumele cu capacul pus.
  • În ultimele 5 minute de fierbere, am luat jos capacul și am pus busuioc uscat
  • După ce am stins focul, am adăugat 2 linguri de ulei vegetal presat la rece.

♥ Noi am devorat câte o porție dublă!

♥ Puteți servi acest ghiveci de legume la cină, simplu, sau la prânz, alături de o bucățică de carne.

♥ O altă variantă de ghiveci de legume, cu fasole verde și gulie, găsiți aici.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.