Diversificare

Cum ne pregătim pentru petrecere?

iunie 29, 2017

Pentru petrecerea de inițiere a diversificării ne pregătim cu lingurițe, confecționate din materiale prietenoase, non-toxice. Cele din silicon sau plastic, fără Bisfenol A (BPA), sunt utile  în perioada de început, fiind moi, riscul de accidentare fiind foarte mic. Un alt material non-toxic, care mie îmi place mult, este argintul; clasicele tacâmuri de argint nu se vor demoda niciodată. Acestea rămân sigure și la temperaturi ridicate, se pot steriliza și dimensiunile sunt variate. Tacămurile din inox sunt destul de folosite, și nu sunt de evitat nici ele.

Bolurile și farfuriile celor mici sunt deseori o discuție controversată. Despre plastic și silicon pot să vă spun că mă dezamăgesc la utilizări repetate. Acestea, în timp, se colorează de la produsele alimentare pe care le-au îmbrățișat și de asemenea păstrează și din mirosul și aroma lor, sunt niște amorezați năbădăioși și eu îi recomand doar ocazional. Sticla, ceramica și cristalul sunt în schimb sigure pentru cei mici, atât timp cât nu îi lăsați nesupravegheați cu ele, astfel încât să nu se poată accidenta. De asemenea, ele suportă spălări la temperaturi mai înalte, fiind astfel curățate mai bine.

Pentru că odată cu diversificarea se începe și consumul de apă, veți avea nevoie și de sticluțe. Acestea pot să fie clasicele sticluțe cu pai sau cioc, din materiale non-toxice.

Vă puteți echipa și cu niște bavețele, fie din material textil, fie din diverse materiale plastice, iar dacă nu va fi încântat de ele cel mic, veți sacrifica niște hăinuțe, care vor fi folosite drept „salopetă de protecție”.

Pentru gătit aveți nevoie de vase termorezistente, în care să puteți prepara alimentele la aburi (fie aparate speciale, fie diverse site speciale) sau prin fierbere, un cuptor și o plită. Odată bifate aceste materiale pe lista de cumpărături, putem da startul distracției!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.