Cine spune ca bebelusii n-ar putea sa pape o salata?🙈Si nu oricum, ci pe apucate de-a binelea, folosindu-se de propriile degetele. Iar daca aceasta este facuta din legume aburite si pui crescut in ograda bunicilor e mai mult decat idealul unui pranz sanatos pentru mogaldeata cu ochii mari si gurita mereu deschisa a casei.
Ingrediente:
- fasole verde -10 pastai
- morcov (mov, am avut eu) -2 bucati mititele
- conopida Romanesco (sau martiana) ~ 8 bucati am folosit eu
- piept de pui
- 1 lingurita smantana
- 1/2 lingurita seminte de canepa
Conopida Romanesco este un fel de brocconopoli😀, cu „trasaturi” asemanatoare celor doua surate ale sale: conopida si broccoli. Am facut cunostinta cu „dansa”, accidental, la inceputul diversificarii. Toti ai casei ne-am indragostit de gustul dulce si verdele lime al frumoasei florescente. Bogata in vitamina C, fibre si carotenoide este o varianta buna, gustoasa dar si imbietoare vizual pentru diversificatul curios al casei.
Morcovul mov sau violet este un simpatic vizual😍. Dincolo de culoare, contine la fel ca si fratiorii lui portocalii, vitamina A si beta- caroten. In plus, este bogat in antociani (substante care se gasesc si in alte fructe si legume violet, rosii, albastre), cu un puternic efect antioxidant.
Cum am procedat:
- am pus legumele si carnita la aburit
- sosul de brocconopoli l-am facut din 4 buchetele de conopida Romanesco pasate si amestecate cu o lingurita de smantana
- deasupra am presarat cateva seminte de canepa, decorticate
Nota:
📌 Pentru copilasii cu aplv si intoleranta la lactoza, se renunta la smantana si se pune o lingurita ulei presat la rece (masline, dovleac, avocado)
Pofta buna, pitici voinici!!❤️
No Comments