Culoarea, gustul si pastrarea aproape completa a nutrientilor si a vitaminelor din legume se obtine usor prin gatirea acestora la aburi.
Asa ca, profit de diversificare si de aparatul din dotare pentru a oferi baietelului meu o salata curcubeu din legume aburite si ou, alaturi de o crema fina de telina.
Ingrediente:
- 1 morcovel portocaliu
- 1 morcovel violet
- 1/2 pastarnac
- 1/2 dovlecel
- 1/2 sfecla rosie
- 1/4 telina
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 1 lingurita ulei masline extravirgin (sau smantana)
- seminte de canepa, decorticate
Cum am procedat:
- am pus legumele la „aburit”, mai putin sfecla, pe care am „uitat-o” in cuptor vreo ora buna si telina, pe care am fiert-o in lapte
- oul l-am spalat si l-am fiert 15′ (pt a ne proteja de Salmonella)
- crema de telina am facut- o prin blenduirea acesteia in laptele in care a fiert si adaugarea ulterioara a unei lingurite de ulei de masline extravirgin (sau smantana)
- cand totul a fost gata preparat, am facut plating-ul, sedinta foto😀 si am papat-o impreuna, cu mare bucurie❤️
Nota:
📌 Pentru copilașii cu alergie la ou, se înlocuiește oul cu carnita
📌 Pentru copilașii cu aplv si intoleranta la lactoza, crema de telina se face prin fierberea țelinei in apa si amestecarea acesteia cu o lingurita ulei presat la rece (masline, avocado, dovleac)
Stay happy!
2 Comments
Arata super! Vrea sa o fac maine! Am seminte de canepa nedecorticate. Le pot pune? Cum?
Hey, Doina! Pur si simplu le presari deasupra legumelor si a oului. O lingurita e suficient. Pofta bunaaaa😘