Domnu' Ou Salate baby

Salată curcubeu

iunie 16, 2017

Culoarea, gustul si pastrarea aproape completa a nutrientilor si a vitaminelor din legume se obtine usor prin gatirea acestora la aburi.

Asa ca, profit de diversificare si de aparatul din dotare pentru a oferi baietelului meu o salata curcubeu din legume aburite si ou, alaturi de o crema fina de telina.

Ingrediente:

  • 1 morcovel portocaliu
  • 1 morcovel violet
  • 1/2 pastarnac
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 sfecla rosie
  • 1/4 telina
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita ulei masline extravirgin (sau smantana)
  • seminte de canepa, decorticate

Cum am procedat:

  •  am pus legumele la „aburit”, mai putin sfecla, pe care am „uitat-o” in cuptor vreo ora buna si telina, pe care am fiert-o in lapte
  •  oul l-am spalat si l-am fiert 15′ (pt a ne proteja de Salmonella)
  •  crema de telina am facut- o prin blenduirea acesteia in laptele in care a fiert si adaugarea ulterioara a unei lingurite de ulei de masline extravirgin  (sau smantana)
  •  cand totul a fost gata preparat, am facut plating-ul, sedinta foto😀 si am papat-o impreuna, cu mare bucurie❤️

Nota:

📌 Pentru copilașii cu alergie la ou, se înlocuiește oul cu carnita

📌 Pentru copilașii cu aplv si intoleranta la lactoza, crema de telina se face prin fierberea țelinei in apa si amestecarea acesteia cu o lingurita ulei presat la rece (masline, avocado, dovleac)

Stay happy!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Doina august 15, 2017 at 10:23 am

    Arata super! Vrea sa o fac maine! Am seminte de canepa nedecorticate. Le pot pune? Cum?

    • Reply Simona august 16, 2017 at 9:45 am

      Hey, Doina! Pur si simplu le presari deasupra legumelor si a oului. O lingurita e suficient. Pofta bunaaaa😘

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.