Cereale, pseudocereale și derivate

Terci cu cocos și pepene galben

octombrie 18, 2021

Cea mai echilibrată variantă de mic dejun pentru pitici voinici este terciul, iar varianta propusă de mama Manu de la Two hungry little brothers (aici și aici) este delicioasă.

„In ultima vreme mic dejunurile din weekend arata cam la fel: sambata e terci si duminica e pancakes, dar mereu incerc sa jonglez cu aromele si ingredientele.
Ieri, de exemplu, am facut un terci din mix de cereale in lapte de cocos si cu pepene galben. Si ca sa il facem si mai nutritiv, am adaugat deasupra niste extra toppings. A fost mancat pana la ultima lingurita asa ca va las si voua ideea. You can never have too many, right?

Ingrediente:
– 1 masura mix de fulgi (am folosit fulgi de ovaz, secara germinata, mei, grau spelta)
– 2 masuri lapte de cocos
– 1 masura pepene galben taiat cubulete
– Topping/portie: 1 lgt unt de arahide (sau alte oleaginoase), chipsuri sau fulgi de cocos, 1/2 caisa mai mare, seminte de canepa, optional 1 lg mica de miere

Mod de preparare:
– Se pune laptele pe foc mic spre mediu. Cand incepe sa fiarba, se adauga cerealele si pepenele. Se fierb pana se ingroasa, amestecand din cand in cand
– Se orneaza cu toppingurile sugerate de mine sau dupa propriile voastre preferinte.
– Se papa cu pofta mare!”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.