Preparatul vine direct din portofoliul celor de la Bucătărie în culori (îi puteți urmări aici și aici) și meritul categoric este al Andreei, mămica din spatele căpșuneilor alimentați sănătos. Sperăm să fie pe placul vostru.
„Ingrediente:
* 130 gr faina 650 Belbake
* 130 gr migdale macinate (sau faina de migdale)
* 130 gr fulgi de ovaz
* 85 ml margarina Aslan bio topita (sau ulei de cocos/unt topit)
* 1 lg plina de miere
* 1 lgt plina vanilie pudra
Umplutura
* 5-6 nectarine curatate de coaja si taiate cubulete
* 1 lg amidon de porumb (nemodificat genetic)
* 30 ml de apa
* 1 lg de miere
* 1 lgt vanilie pudra
-Am amestecat toate ingredientele de la blat si am obtinut un aluat nisipos,trei sfert l-am pus intr-o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si l-am presat bine de tot cu mainile(ca sa formez baza “prajiturii”)si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade 10 minute, iar ce a ramas am lasat sa presar deasupra.
-Pentru umplutura am pus la foc intr-o craticioara toate ingredientele si am amestecat cam 5 minute pana a devenit mai groasa si inghegata compozitia apoi am turnat peste baza scoasa din cuptor, deasupra am presarat aluatul de crumble ramas si am dat la cuptor din nou pana s-a rumenit usor deasupra. (15 minute aproximativ).
-Am lasat la racit si abia apoi am taiat prajitura.”
No Comments