Pana in 2016, 19 mai a fost ziua lui, a omului meu drag care imi e alaturi dintotdeauna. Dar 2016 a facut ca aceasta zi sa fie sfanta. A fost ziua cand un medic cu maini de aur a sadit in trupul meu samanta vietii. A fost, este si va ramane cadoul lui suprem!
Pe 19 mai, celebrez omul de langa mine si ziua in care un bob a prins viata!
Ingrediente:
Crusta
- 175 gr faina de migdale
- 50 gr faina de ovaz
- 6 curmale Medjool maruntite (daca nu sunt moi, se hidrateaza)
- 5-6 lg ulei de cocos topit
- 1 lg pudra de roscove
- in caz de nevoie: 1 lg de apa ca sa se lege aluatul
Umplutura
- 1 pahar de 250 ml smantana lichida Laptaria cu caimac
- ½ pahar de 250 ml lapte vegetal sau animal
- 5 lg miere bio certificata (1an+)
- 1 lg amidon de tapioca
- 2 lgite pline agar agar
- 2 lgite spirulina albastra
Cum am procedat:
- am pus toate ingredientele pentru crusta in chopper si am pulsat de cateva ori ca sa se imbine ingredientele; veti obtine un aluat lipicios
- am asezat aluatul in tava de tarta si am nivelat cu degetele dupa forma acesteia, dupa care, cu o furculita, am intepat-o din loc in loc
- am copt aluatul in cuptorul preincalzit la 170 gr, caldura sus-jos, timp de 10’, apoi l-am lasat sa se raceasca complet
- pentru umplutura, intr-o tigaie, am pus toate ingredientele, mai putin spirulina si am gatit la foc mic, cateva minute pana cand umplutura s-a ingrosat
- la final, am adaugat spirulina si am omogenizat bine
- am aturnat umplutura peste crusta racita si am dat totul la rece pentru min. 2h sau peste noapte
- dupa, am decorat cu fructe
Pofta buna!

No Comments