Domnu' Ou

Cocotte eggs sau oua coapte

noiembrie 14, 2020

Mic dejun savuros, delicios, cremos, fara batai de cap, fara multe pregatiri sau vase murdare. Fix ce trebuie pentru o sambata perfecta: oua coapte in sos cremos.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 4 lg smantana proaspata de la laptaria cu caimac (smantana e lichida) sau 4 lg lapte
  • 1 catel usturoi ras
  • putin cimbru
  • boia dulce
  • 1 lgita unt

Cum am procedat:

  • am facut un sos din smantana, usturoi
  • am uns vasul cu putin unt, am turnat sosul si am spart oul deasupra si am adaugat putin cimbru
  • am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura jos, timp de 25’
  • am adaugat la final putina boia dulce si am servit cu salata de rosii pentru care am pregatit un sos din sucul unei clementine mici si o lgita de ulei de masline presat la rece

Merge perfect si la cina.
Pofta buna!
*oul e cu galbenusul tare

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.