Nu suntem fani sfecla rosie…Nu stiu de ce! E dulce, dar nu e dulce, chiar daca merge si in deserturi, e mai degraba regasita in preparate ”sarate”. I-am mai dat o sansa intr-o salata, caci salatele ne plac. Una rosie ca focul pare si mai actractiva, mai ales pentru un copil aflat la varsta la care apreciaza ca farfuria sa fie frumos colorata.
Aveam 2 sfecle rosii in frigider, idei putine, dar am gasit reteta asta de salata pe site-ul thermomix, o idee interesanta, si am decis sa o incercam. Mai ales ca e usor de facut si nu necesita mari pregatiri, mai mult decat a coace sau fierbe sfecla si a marunti, cu ajutorul unui robot, ingredientele (nu neaparat thermomix). De ce avem nevoie?
Ingrediente:
- 300 gr sfecla
- 100 gr morcovi
- 200 gr mere
- 2-3 Frunze de menta
- 2 Frunze de coriandru (optional)
- 2 lg ulei de masline preset la rece
- fulgi de migdale pentru servit
Cum am procedat:
- am curatat, spalat si fiert sfecla pana cand furculita intra usor in ea (o puteti coace)
- am curatat si spalat morcovii si merele
- am pus toate ingredientele in vasul robotului, exceptie fulgii si am pulsat de cateva ori pana cand am obtinut o textura destul de fina, dar nu crema
- am servit cu fulgi de migdale
Ce va pot spune e ca salata a avut succes la domnisoara si la tatic, deci ma declar multumita! Un gust de prospetime si dulceata. Copil fericit, mamica si mai fericita!
No Comments