Tot eu, și tot pe repede înainte cu pregătirea mesei de prânz!
Deoarece suntem fani somon, iar eu susțin consumul săptămânal de pește, am ales să gătesc astăzi somon la cuptor, iar drept garnitură un mix de legume congelate, de data aceasta din comerț.
Am folosit:
- somon sălbatic congelat (pe care l-am dezghețat ulterior acasă)
- o pungă legume congelate fără aditivi (nu cumpărați legume congelate vrac. Optați pentru varianta etichetată, sigilată, unde puteți analiza cu atenție lista de ingrediente. Eu am folosit o pungă oarecare, dintr-un congelator de supermarket, care conținea numai legume opărite, congelate brusc, fără aditivi.)
- 2 căței de usturoi
- busuioc
- oregano
- 2 linguri ulei vegetal presat la rece
- opțional: sare și piper
Cum am procedat:
- somonul l-am condimentat cu ierburi aromatice și usturoi și l-am învelit în hârtie de copt. Ulterior l-am așezat într-o tavă și l-am lăsat la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
- după 15 minute, am scos tava din cuptor, și am rupt cu grijă hârtia de deasupra somonului. Am reintrodus tava cu peștele la cuptor pentru încă 10 minute.
- între timp, am pus legumele congelate într-o tigaie antiaderentă și le-am condimentat și pe ele cu aceleași ierburi aromatice. Mișcând frecvent tigaia, am lăsat legumele pe foc până când au fost gătite. La nevoie adăugați o cantitate mică de apă.
- când legumele au fost gătite, am stins focul și le-am stropit cu ulei vegetal presat la rece. De data aceasta am optat pentru un ulei de măsline.
♥ Am servit preparatul ca atare. Dacă nu doriți să folosiți legume congelate, puteți opta pentru orice legume aveți la îndemână, pe care le gătiți la abur.
2 Comments
Cum setați cuptorul? Sus/jos, cu/fara ventilație? Mulțumesc!
Hey! Da, sus-jos cu ventilație, de obicei!