Nutriție

Consiliere nutrițională la distanță și evaluarea dezvoltării

noiembrie 11, 2023

Evaluările nutriționale la distanță, prin intermediul unor discuții telefonice sau în scris, au început să câștige din ce în ce mai mult teren. Practic, ne scutesc de un drum, de sălile de așteptare din clinicile medicale și de interacțiunea cu multe persoane. În plus, sub această formă ne putem alege un specialist aflat la sute și mii de km distanță, fără gândul drumului de lungă durată.

În cazul meu deja știți:  pe lângă clinicile medicale în care activez, mă găsiți și în sfera on-line, iar mai jos găsiți câteva detalii despre serviciile disponibile.

Cum mă programez?

Programarea se face prin completarea formularului atașat (aici) sau prin e-mail pe adresa roxanahadmas@yahoo.com . Vă rugăm să optați numai pentru una dintre cele 2 opțiuni.

Cine poate beneficia de consiliere nutrițională la distanță?

Planurile alimentare sunt destinate exclusiv copiilor, indiferent de vârstă sau stare de sănătate.

Care sunt serviciile oferite?

 1. Consilierea nutrițională online fără plan alimentar – implică o discuție telefonică/în scris cu o durată maximă de 60 minute în care se evaluează dezvoltarea staturo-ponderală a copilului, starea de sănătate, alimentația existentă și se stabilesc principiile de alimentație echilibrată.
 2. Consilierea nutrițională online+plan alimentar personalizat – implică o discuție telefonică/în scris cu o durată maximă de 60 minute în care se evaluează dezvoltarea staturo-ponderală a copilului, starea de sănătate, alimentația existentă și direcțiile dietetice de bază, urmând ca la interval de 3-11 zile distanță să fie redactat un plan alimentar (meniu) personalizat pentru o perioadă variabilă de timp în funcție de pachetul ales:
  • Consiliere nutrițională cu plan alimentar pentru copiii sub 1 an (plan pentru 4 săpămâni)
  • Consiliere nutrițională cu plan alimentar pentru copiii peste 1 an (plan pentru 2 săptămâni)
  • Consiliere nutrițională cu plan alimentar pentru copiii peste 1 an (plan pentru 4 săpămâni)
  • Consiliere nutrițională (1 consiliere) cu plan de diversificare pentru 3 luni (primele 3 luni de diversificare)
  • Pachet de 3 consilieri nutriționale fiecare cu plan de diversificare pentru câte 4 săptămâni (primele 3 luni de diversificare)

3. Evaluarea dezvoltării fizice – implică o evaluare specializată a creșterii pe baza informațiilor solicitate de către specialistul în nutriție pediatrică (greutate, lungime/înălțime, caracteristicile părinților, stare de sănătate ș.a.) și, la nevoie, recomandarea unor investigații medicale. Evaluarea și recomandările se transmit prin e-mail/whatsapp/facebook, în format pdf. Evaluările de acest tip nu necesită o discuție telefonică sau prezența într-un anumit interval orar în fața unui ecran. Programarea reprezintă rezervarea momentului în care sunt analizate de către specialist datele puse la dispoziție și documentul final este transmis către d-voastră. Toate datele necesare pentru efectuarea evaluării se vor transmite prin e-mail/facebook/whastapp. Toate datele necesare vă vor fi solicitate prin e-mail după stabilirea concretă a programării. Toate consilierile nutriționale (cu sau fără plan alimentar) includ o evaluare a dezvoltării și nu necesită 2 programări distincte.

Cum mă pregătesc pentru o consiliere?

În primul rând vă asigurați că aveți semnal pentru ca discuțiile să fie purtate în condiții potrivite. Nu ne deranjează strigătele de copii, cântecelele și intervențiile mustăcioase – suntem iubitori de copii, nu e nevoie să stea la depărtare de telefon în momentul consilierii. Măsurați copilul (greutate și lungime/înălțime) cu maxim 5 zile înainte de consiliere (ideal este să faceți măsurătoarea cât mai aproape de data stabilită). În cazul în care sunt disponibile scrisori medicale sau analize, acestea se vor transmite prin e-mail cu minim 24 de ore înainte de consiliere.

Care este prețul serviciilor oferite?

 1. Consilierea nutrițională online fără plan alimentar: 200 RON
 2. Consiliere nutrițională cu plan alimentar pentru copiii sub 1 an (plan pentru 4 săpămâni): 250 RON
 3. Consiliere nutrițională cu plan alimentar pentru copiii peste 1 an (plan pentru 2 săptămâni): 250 RON
 4. Consiliere nutrițională cu plan alimentar pentru copiii peste 1 an (plan pentru 4 săpămâni): 350 RON
 5. Consiliere nutrițională (1 consiliere) cu plan de diversificare pentru 3 luni (primele 3 luni de diversificare): 400 RON
 6. Pachet de 3 consilieri nutriționale fiecare cu plan de diversificare pentru câte 4 săptămâni (primele 3 luni de diversificare): 600 RON
 7. Evaluarea dezvoltării fizice: 50 RON
 8. Taxă de urgență: 200 RON

Pot să fac o programare de urgență dacă nu găsesc loc pe site?

Da. În cazul în care este necesară o programare mai urgentă, solicitați pe adresa de e-mail  roxanahadmas@yahoo.com  o programare de urgență descriind pe scurt situația. Consilierile de urgență se fac în afara programului oficial de consultații online în funcție de timpul disponibil. Taxa suplimentară pentru consilierile de urgență este de 200 RON.

Cum se realizează plata serviciilor?

Plata tuturor serviciilor se face după stabilirea concretă a programării, pe bază de factură, prin transfer bancar. Programarea este validată numai după efectuarea plății.

Pot să anulez o programare?

Da, programările pot să fie anulate, gratuit, cu minim 72 de ore înainte de consilierea propriu-zisă suma achitată fiind returnată integral.

Pot să reprogramez o consiliere?

Da, ora sau ziua unei consilieri/evaluări pot să fie modificate. Pentru reprogramare vă rugăm să ne contactați prin e-mail la adresa roxanahadmas@yahoo.com. Reprogramările (anunțate cu minim 12 ore înainte de ora stabilită) sunt gratuite.

Cum știu dacă programarea mea este confirmată și cum procedez la momentul respectiv?

În momentul în care solicitarea d-voastră este procesată primiți un e-mail de întregistrate a acesteia de pe adresa contact@mybabyfood.ro, urmând ca ulterior, împreună cu factura să primiți și detaliile despre modul în care consilierea se va desfășura. Vă rugăm să verificați primirea acestor mesaje și în folderul SPAM.

Am o programare dar nu o pot onora. Pot să fac schimb cu o altă persoană?

Da, schimburile sunt permise dar cu anunțarea modificării prin e-mail.

În cazul în care informațiile oferite nu răspund întrebărilor d-voastră, ne puteți adresa mai multe întrebări prin e-mail la adresa roxanahadmas@yahoo.com

Vă dorim o zi plină de chicoteli, jocuri, iubire și îmbrățișări lipicioase!

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.