Nu prea îmi fac eu curaj în perioada aceasta să dau drumul la cuptor, dar îmi era dor de niște vegan baked oats așadar am făcut o variantă la ninja, pe funcția de bake – puteți să folosiți și cuptorul fără probleme.
Ingrediente:
- 2 pumni de ovăz – eu am folosit un ovăz mic, fără gluten
- 200 ml lapte vegetal – eu am folosit de migdale cu cocos
- 1/2 banană coaptă
- 1 piersică
- 2 prune miculuțe
- 3 linguri făină de migdale sau migdale măcinate
- 3 linguri griș – eu am folosit un griș de mei
Cum am procedat:
- am mărunțit banana cu furculița și am tăiat fructele cubulețe
- am pus toate ingredientele într-un bol și am amestecat bine
- am lăsat amestecul la hidratat pentru 10 minute
- am pus amestecul în forme – eu am avut 4 forme de brioșe – și am pus formele în Ninja pentru 15 minute, funcția bake, la 165 grade (dacă folosiți cuptor să îl preîncălziți înainte)
- când timpul a expirat, am lăsat formele la răcit pentru 10-15 minute
! Nouă ne place o variantă mai compactă, pe care să o punem ține în mâini, dacă vă place o variantă mai cremoasă puteți să adăugați o cantitate mai mare de lapte sau banană
! Am servit la mic dejun alături de un pahar de lapte de cocos și mure proaspete
No Comments