Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Tartă rustică cu piersici și afine – vegană și fără gluten

august 14, 2022

Să vă țineți bine, rețeta aceasta este genială iar preparatul iam-iam: tartă rustică cu piersici și afine, fără ou, fără lactate, fără gluten. Rețeta îi aparține Andreei de la Bucătărie în culori (aici și aici).

Aluat:
* 60 gr faina de ovaz
* 60 gr faina de mei brun
* 60 gr faina de hrisca
* 2 lg amidon de porumb
* 1 vf de lingurita de bicarbonat
* 90 gr unt vegan rece
* 1 lg miere
* 3 -4 lg lapte vegetal rece (de ovaz am folosit eu)

Umplutura:
* 2 piersici taiate feliute subtiri
* 2 lg faina de cocos
* Cateva afine taiate in 2
* O lg fulgi de ovaz
* Optional miere/alt indulcitor (eu nu am pus au fost destul de dulci fructele)

  • Eu am facut aluatul la robot dar se poate face si cu mana.
  • Am amestecat toate ingredientele uscate, am adaugat untul rece taiat cubulete, am pornit putin robotul apoi am adaugat mierea si laptele si am pornit din nou pana s-a format aluatul.
  • L-am bagat la frigider , infoliat pentru 40 ce minute cel putin.
  • Am intins blatul pe masa pudrata cu faina de ovaz, am pudrat faina si pe el sa il pot intinde mai usor.
  • Pentru umplutura am pus putina faina de cocos pe fructele taiate felii.(sa absoarba din lichid)
  • Am pus putina faina de cocos pe toata suprafata blatului si lingura de fulgi de ovaz, am asezat fructele si strans tarta.
  • Am uns tarta cu lapte de cocos si am presarat cativa fulgi de ovaz.
  • Am dat la cuptor 35-40 de minute.
  • Sa o lasati sa se raceasă si apoi sa o taiati.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.