Dulcegării Kidscuiți

Turtă dulce cu măr copt

decembrie 21, 2021

Andreea de la Bucătărie în culori (aici și aici)  le-a pregătit piticilor o turtă dulce delicioasă, fără ou, numai bună pentru sărbătorit iarna.

Ingrediente:

* 290 gr faina 650
* 120 gr unt
* 2 linguri pline de piure de mar copt
* 2 lg lapte
* 7-8 lg miere
* 2 lg amestec de condimente turta dulce
* 1 lgt bicarbonat fara aluminiu

Eu mi-am facut singura mixul de condimente din 7 lg pline de scortisoara Ceylon, 2 lingurite cuisoare, 2 lingurite ghimbir si 2 lingurite de cardamom.

Am copt doua mere mai mici pe care le-am facut piure foarte usor cu furculita.

Am topit untul, am adaugat peste el piureul de mar, mierea si laptele si le-am amestecat bine.
Separat am amestecat faina, bicarbonatul si mixul de condimente.
Am turnat amestecul lichid peste cel de faina si le-am combinat, am obtinut un aluat usor uleios – lipicios, l-am strans sub forma de patrat, l-am aplatizat putin si dat la frigider cel putin o ora. (Sau la congelator 15 minute)

Am presarat faina pe suprafata de lucru, am pus aluatul peste care am presarat iar faina si am inceput sa il intind.
Am decupat formele iar din ce a ramas am pudrat iar cu faina si strans intr-un aluat pe care l-am intins si decupat din nou.
Le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe hartie de copt pentru 12 minute. (Mare atentie ca se ard repede, am patit anul trecut)

Glazură: 

Ca si glazura babyfriendly am topit doua linguri de unt de cocos, am adaugat o lingurita de miere si doua de lapte.

Ca sa se mentina pufoase si moi le tin intr-o caserola cu capac in care pun cateva feliute de mar/portocala.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.