Dulcegării

Tort cu banane și cremă de mango

decembrie 21, 2021

Pe Andreea de la Bucătărie în culori (aici și aici) deja o cunoașteți. Ei bine, zâna ei mică doar ce a împlinit un anișor iar zâna mare a fost nevoită să facă un tort special pentru ea, fără o parte din alergenii de bază. A ieșit un deliciu!

Ingrediente

* 195 gr faina 650
* 2 banane medii pisate
* 30 ml lapte cocos
* 45 ml ulei de cocos topit
* 45 ml ulei de floarea soarelui
* 1 lg plina iaurt de cocos
* 3 lg dulceata de prune
* 1 lgt scortisoara
* 1 lgt plina praf de copt
* Un sfert de lgt bicarbonat fara aluminiu stins cu o lingurita de zeama de lamaie
* Optional 1-2 lg de miere/sirop de curmale (eu nu am folosit deloc indulcitor pentru Lara)

Crema

* 400 ml lapte de cocos Biona
* Jumatate dintr-un mango
* 1 lgt plina agar agar
* Optional 1-2 lg miere/sirop de curmale (eu nu am folosit deloc indulcitor)

Am amestecat ingredientele uscate (faina, praful de copt, scortisoara) si separat bananele pisate, laptele de cocos , dulceata, iaurtul, uleiul si zeama de lamaie, dupa care le-am combinat si am amestecat usor. ( nu amestecati excesiv)
Am turnat comozitia intr-o tava mica, cu pereti detasabili (de 18 cm) si am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45-50 de minute . ( am facut testul scobitorii inainte) .

Am lasat blatul la racit si apoi m-am apucat de crema.

Am pus in blender bucatile de mango impreuna cu laptele pana am obtinut o pasta.
Am mutat intr-o craticioara, am adaugat si lingurita de agar agar si am lasat la foc mediu 4-5 minute dupa ce a inceput sa fiarba. (Daca folositi indulcitor se poate pune dupa ce oprim focul) .

Am taiat blatul in doua si am pus din nou in tava cu peretii detasabili pusi partea de jos a tortului, am turnat jumatate de crema (dupa ce s-a racit si a capatat textura de budinca) am pus partea de sus a tortului, apoi am turnat restul de crema si am bagat la frigider.
Deasupra am pudrat fulgi si faina de cocos sa aibe un aspect nins.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.