Dulcegării

Gingerbread cupcakes

decembrie 21, 2021

Astăzi Andreea de la Bucătărie în culori (aici și aici) ne încântă cu niște super brioșele cu „aromă de iarnă”.

Briose:

* 160 gr faina
* 1 lg carob
* 130 ml lapte
* 4 lg iaurt grecesc
* 40 ml unt topit
* 3 lg miere
* 1 lg si jumatate condimente pentru turta dulce
* 1 lgt plina praf de copt
* Jumatate de lingurita bicarbonat stinsa cu zeama de lamaie

Am amestecat ingredientele uscate (faina, carobul, condimentele, praful de copt) separat cele umede( lapte, iaurt, miere, unt, zeama de lamaie) dupa care le-am combinat pe amandoua dar nu am amestecat excesiv.

Am pus amestecul in formele de briose (6 mi-au iesit) si am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 35-40 de minute.

Cremă:

Pentru crema am mixat cateva linguri (vreo 4) de smantana dolofana cu doua linguri de crema de branza, dupa ce s-a intarit am adaugat o linguria plina de miere, o lingurita de vanilie si am bagat 20 de minute la frigider inainte sa decorez briosele.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.