Tapioca nu se regăsește foarte frecvent în rețetele noastre dar când o prezentăm aici este un mare hit. Andreea de la Bucătărie în culori (aici și aici) a făcut o super variantă pentru căpșuneii ei și împarte rețeta cu noi.
„Ingrediente:
* Jumatate de cana de perle de tapioca (peste care am pus o cana de apa calda si am lasat doua ore la hidratat)
* 3 cani de lapte de ovaz
* 1 lg miere (+1 an)
* 1 lgt vanilie pudra
* 2 mere (curatate si taiate cubulete)
* 1 lgt amidon de porumb
* 1 -2 lg sirop de curmale
* 1 lgt scortisoara
- Am pus tapioca impreuna cu vanilia, laptele de ovaz la fiert la foc mediu, am amestecat mereu si am fiert pana am obtinut o textura de budinca. (6-8 minute la plita mea pe inductie aprox)
La final am adaugat si lingura de miere. - Separat am pus merele taiate cubulete mici intr-o tigaie antiaderenta,impreuna cu scortisoara, cateva linguri de apa si le-am lasat la inabusit iar de fiecare data cand scadea apa mai adaugam o lingura. (Cam 3-4 minute) .
Am amestecat lingurita de amidon cu 3-4 linguri de lapte de ovaz, am pus peste mere, am pus si siropul de curmale si am mai lasat la foc mediu pana s-a ingrosat si a capatat o textura asemanatoare cu cea a caramelului dar totusi babyfriendly! ”
No Comments