Cereale, pseudocereale și derivate

Baked oats cu mascarpone și afine

noiembrie 20, 2021

Îmi plac tare mult variantele de terciuri coapte și varianta de la Andreea (Bucătărie în culori – aici și aici) pare minunată!

Ingrediente:

* 150 gr fulgi de ovaz extra fini
* 140 ml lapte
* 3 lg mascarpone
* 1 lgt unt topit/ulei de cocos topit
* 1 lg faina 650
* Jumatate de lgt de praf de copt
* O mana de afine (taiate in doua)
* 1-2 lg miere (+1 an)
* 1 lg faina de in amestecata cu 3 lg de apa / un ou (amestecul de faina de in si apa il folosesc in loc de ou)
* 1 lgt vanilie pudra

Am amestecat ingredientele umede(lapte, mascarpone, untul, mierea, faina de in amestecata cu apa sau oul) si apoi cele uscate (fulgii, faina, praful de copt,vanilia) dupa care le-am combinat, am pus si afinele si am amestecat usor. Am pus compozitia in forma din poza (iese doar una din gramajele de mai sus, daca vreti doua dublati) si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 25-30 de minute.
Deasupra am pus putin sirop de curmale”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.