Legume și leguminoase

Sos de roșii

octombrie 18, 2021

Găsirea unui sos de roșii bun pentru cei mici în comerț este o misiune destul de grea. Așadar, mă bucur că Andreea de la Bucătărie în culori (aici și aici) a fost de acord să împartă cu noi rețeta ei de sos de roșii de casă.

Ingrediente :

* Rosii (nu am cantarit in kg)
* Busuioc proaspat
* Busuioc uscat
* Usturoi granulat
* Oregano
* Sirop de curmale

Am spalat bine rosiile, taiat si dat la masina.
Mi-a iesit o oala mare de 12 l plina cu suc de rosii dupa ce am dat rosiile la masina.
Am pus pe foc si am lasat la fiert cateva ore, pana a scazut aproape de jumatate si a capatat o consistenta groasa de sos. (Asa mi-am dorit eu, depinde de preferinte) .
Inainte cu 10 15 min sa opresc focul am dat gustul sosului, am daugat cateva crengute de busuioc proaspat, busuioc uscat, oregano, usturoi granulat si sirop de curmale. La fel si aici depinde de gustul fiecaruia, eu am adaugat, am gustat apoi am mai completat daca am crezut ca e cazul.
Pentru o varianta care e nu e babyfriendly se poate adauga sare si piper, (zahar in loc de sirop),eu mi-am dorit sa il folosesc in viitor si in preparatele Larei asa ca am zis pas.
Am pregatit borcanele, majoritatea au fost noi, le-am spalat si lasat sa se usuce.
Am adaugat sosul fierbinte, le-am strans bine si le-am pus la fiert intr-o oala cu apa pentru aproximativ 30 de minute.
Le-am sos din apa, le-am lasat la racit sub o patura apoi le-am mutat in debara.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.