Cereale, pseudocereale și derivate

Carrot cake baked oatmeal

octombrie 18, 2021

Terci de ovăz la cuptor cu aromă de tort de morcovi – sună minunat nu? Ei bine, îți mulțumim Andreea (Bucătărie în culoriaici și aici) pentru rețetă.

Ingrediente:

* 200 ml lapte
* 3 lg ulei de cocos topit
* 2 lg miere
* 1 morcov ras
* 1 mar ras
* 170 gr fulgi de ovaz extra fini
* 2 lg faina 650
* Jumatate de lgt praf de copt
* 2 lg piure de mar  (sau dulceata de mar/pere/alta dulceata/2 lg de banana pisata)
* 1 lg faina de in amestecata cu 3 lg de lapte caldut (sau un ou)
* 1 lgt scortisoara Ceylon
* 3-4 smochine uscate taiate marunt (sau alte fructe uscate)

Am amestecat ingredientele umede (laptele,uleiul, mierea, marul ras, morcovul, piureul de mar, smochinele, faina de in amestecata cu apa si separat am amestecat faina, ovazul si praful de copt, dupa care le-am combinat. (Nu am stors nici marul nici morcovul de zeama)
Am pus amestecul in doua tavite mai mici (merge si in una mai mare) tapetate cu hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.
Merge servit imediat dupa ce se raceste putin sau dupa ce se raceste de tot si se poate taia ca batoane!

♥Pentru copilsii cu aplv folositi o varianta de lapte vegetal.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.