Dulcegării Patiserie

Babka ciocolatoasa, fara gluten

aprilie 29, 2021

Andreea, mamica blonda si frumoasa de la Bucătărie în culori aduce în căsuța noastră o nouă rețetă de cozonac, de data aceasta unul fara nimic, asa cum spune ea, dar in nimic pufos si delicios. Scoate lapte si miere din piatra seaca fata asta, va spun serios. Mai multe rețete de la ea puteți să găsiți gătiți aici și aici.

Ingrediente:

  • 460 gr mix de faina fara gluten
  • 200 ml lapte vegetal, gluten free
  • 1 lg faina de in
  • 7 gr drojdie uscata
  • 3 lg margarina aslan topita (sau ulei)
  • 4 lg de “smantana de cocos” (sau din partea solida a laptelui de cocos)
  • 1 lg de miere
  • Coaja de la jumatate de lamaie bio
    Umplutura:
  • 3-4 lg “smantana de cocos”
  • 2 lg carob
  • 1 lg sirop de curmale
  • 2 lgt unt de arahide crocant
  • 1 lgt vanilie pudra

Cum am procedat:

  • Am pus drojdia si mierea in laptele caldut si am lasat 5-10 minute.
  • Am amestecat faina fara gluten cu ea de in apoi am adaugat restul ingredientelor pana am obtinut un aluat omogen. ( mai adaugati crema de cocos daca nu se leaga,sau faina daca e prea lipicios) .
  • Am uns cu ulei deasupra si am lasat la dospit cam doua ore.
  • Pentru umplutura am amestecat toate ingredientele pana am obtinut o pasta “ciocolatoasa”.
  • Am intins aluatul direct pe foaia de copt pudrata cu faina fara gluten si am adaugat crema de “cioco”deasupra. (Eu am pus cam multa si la rulat aproape ca s-a desprins dar trebuie manevrat usor si cu grija, faina fara gluten face aluatul mai moale si se rupe mai usor) .
  • Am rulat aluatul ca la cozonac, l-am mai strans putin din capete sa fie mai bondocut nu chiar asa lung, apoi am taiat pe mijloc in doua parti egale si le-am impletit cu grija.(cum spuneam se manevreaza mai greu decat la aluatul cu faina din grau)
  • Am prins de hartia de copt cu grija sa nu se rupa si l-am pus in tava de cozonac unde a mai stat la dospit pentru 30-40 de minute.
  • Inainte sa il bag la cuptor l-am uns cu un amestec de putina faina fara gluten,ulei si lapte de ovaz.
  • A stat 45 de minute (aproximativ) la cuptorul preincalzit la 170 de grade.
  • Se poate folosi si faina normala daca nu aveti o problema cu glutenul si cu siguranta va iesi si mai pufoasa dar promit ca este tare delicios si varianta asta!

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.