Carne, pește sau fructe de mare

Piept de rață cu piure de cartofi dulci

aprilie 28, 2021

Andreea de la Bucătărie în culori l-a pus astăzi pe Ninja Foodi la treabă și a pregătit cu ajutorul lui un piept de rață cu piure de cartofi dulci. Mai multe rețete de la Andreea găsiți aici și aici.

Ingrediente :

* 400 gr piept de rata
* Zeama de la o de portocala
* O lgt miere (+1 an)
* 1 lgt ulei de masline
* Un praf de sare si piper 2 ani +
* O lgt amidon de porumb
* 1 lgt ceapa granulata

Am amestecat zeama de portocala, condimentele, uleiul de masline si am lasat rata cam jumatate de ora in marinada.
Am transferat apoi in cosuletul de la Ninja Foodi, in oala mare am pus un pahar de apa si am lasat 5 minute pe High pressure cu quick release.
Am tavalit din nou rata prin marinada ramasa si am pus iar in cosulet de data asta pe air crisp 13-14 minute, la jumatatea timpului am intors rata si am mai pus putina marinada deasupra.

Pentru pireu am fiert doi cartofi dulci mari tocati cubulete, dupa ce au fiert am facut pireul la blender cu putin lapte, unt si o lingurita de crema de branza de capra.

◊ Pentru a beneficia in totalitate de fierul din carne se evita combinarea ei cu lactate, (mai ales la copilasii cu deficit de fier si anemie) si eu le combin doar ocazional.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.