Dulcegării

Tartă vegană, gluten free, cu mere, pere și vanilie

aprilie 16, 2021

Preparatul îi aparține Andreei de la Bucătărie în culori și vă recomand cu drag să îl testați. Mai multe rețete de la Andreea gătiți aici și aici.

Blat:
* 200 gr faina mix fara gluten ( Bauck Hof am folosit eu)

* 100 gr margarina alsan bio
* 10 -12 lg de lapte de ovaz fara gluten rece/sau apa rece
Umplutura:
* 2 pere curatate si taiate cubulete
* 1 mar curatat si taiat cubulete
* 1 lgt scortisoara ceylon
* 250 ml crema de cocos
* 2 lgt amidon de tapioca
* 1 lg miere
* 1 lgt pudra de vanilie

Cum am procedat
-Am amestecat faina cu margarina rece data pe razatoare pana am obtinut un aluat nisipos, treptat am adaugat laptele de ovaz pana s-a inchegat aluatul si am putut sa il modelez intr-o bila dupa care l-am pus la frigider pentru o ora cel putin.
-Am incalzit merele si perele in tigaie cu cateva linguri de apa si scortisoara pentru 7-8 minute.
-Am amestecat crema de cocos cu amidonul, vanilia si mierea pana s-au racit putin fructele.
-Am intins aluatul de tarta, am mai pudrat cu faina si aluatul si sucitorul putin, l-am pus in tava apoi am adaugat fructele si apoi crema.
-Marginile si partea de inimioare decupata din aluat le-am uns cu putina crema de cocos, tarta a stat la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 40 de minute.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.