Cei de la Bucătărie în culori au preparat niște chifteluțe de te lingi pe degete: versatile, aromate și tare tare nutritive. Mai multe rețete de la Andreea gătiți aici și aici.
Chiftelute:
* 250 gr somon ( maruntit la robot)
* 10 fire de leurda (aproximativ, maruntite la robot)
* 1 felie de paine prajita (fara gluten am folosit eu, maruntita la robot)
* 2 fire de ceapa verde tocate marunt
* Jumatate de zuchhini ras si scurs bine
* 1 lg zeama de lamaie
* 2 lg faina de in fara gluten
* 1 catel de usturoi ras
* Un praf de sare si piper 2 ani +
Sos:
* 1 capa mica taiata marunt
* 1 catel de usturoi ras
* 1 lg zeama de lamaie
* 1 lg miere
* 2 ardei copti(maruntiti la robot)
* Jumatate de cana de sos de rosii de casa
* Jumatate de cana de apa
* Un praf de sare si piper 2 ani +
Cum am procedat:
Am amestecat toate ingredientele si am facut chiftelutele cu mana usor umezita, le-am pus in tava de cuptor cu hartie de copt si le-am tinut cam 25-30 de minute la 180 de grade caldura sus jos.
Pentru sos am inabusit ceapa cateva minute,am adaugat apoi restul ingredientelor si am lasat 8-10 minute la foc mic pana a devenit mai gros sosul.
No Comments