Carne, pește sau fructe de mare

Chifteluțe de somon cu leurdă și sos de roșii cu ardei copt

aprilie 16, 2021

Cei de la Bucătărie în culori au preparat niște chifteluțe de te lingi pe degete: versatile, aromate și tare tare nutritive. Mai multe rețete de la Andreea gătiți aici și aici.

Chiftelute:
* 250 gr somon ( maruntit la robot)
* 10 fire de leurda (aproximativ, maruntite la robot)
* 1 felie de paine prajita (fara gluten am folosit eu, maruntita la robot)
* 2 fire de ceapa verde tocate marunt
* Jumatate de zuchhini ras si scurs bine
* 1 lg zeama de lamaie
* 2 lg faina de in fara gluten
* 1 catel de usturoi ras
* Un praf de sare si piper 2 ani +

Sos:
* 1 capa mica taiata marunt
* 1 catel de usturoi ras
* 1 lg zeama de lamaie
* 1 lg miere
* 2 ardei copti(maruntiti la robot)
* Jumatate de cana de sos de rosii de casa
* Jumatate de cana de apa
* Un praf de sare si piper 2 ani +

Cum am procedat:

Am amestecat toate ingredientele si am facut chiftelutele cu mana usor umezita, le-am pus in tava de cuptor cu hartie de copt si le-am tinut cam 25-30 de minute la 180 de grade caldura sus jos.
Pentru sos am inabusit ceapa cateva minute,am adaugat apoi restul ingredientelor si am lasat 8-10 minute la foc mic pana a devenit mai gros sosul.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.