Cereale, pseudocereale și derivate

Vafe cu miere și căpșuni

martie 25, 2021

Indiferent de denumirea aleasă: vafe, waffle, gofre, goffre, ele sunt niște preparate delicioase și rapide. Miha (MyBabyFood family) și-a răsfățat Măslinul cu o porție de vafe cu miere și căpșuni.

Ingrediente:

  • 250g făină (integrală și 550)
  • 1 linguriță și jumătate de praf de copt BIO
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu (fara aluminiu)
  • Un praf de sare (Opțional, 2+)
  • 300g căpșune
  • 4 oua medii
  • 2 linguri miere certificată (1+)

Cum am procedat:

  • Am amestecat făina cu praful de copt și cu bicarbonatul.
  • Într-un blender, am pus căpșunile, ouăle și mierea. Am blenduit câteva secunde, apoi am turnat compoziția peste făină și-am omogenizat.
  • Am încălzit aparatul de vafe și am pus 3-4 linguri de compoziție.
  • Am copt pentru 3-4 minute, iar când s-au răcit, am servit cu iaurt și fructe.
  • Din compoziție au ieșit 6 vafe.”

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Oana martie 26, 2021 at 7:04 am

    Felicitări! Însă, am o întrebare: de ce trebuie sa folosim atât praf de copt BIO cât și praf de copt (obișnuit). S-a strecurat cumva o greșeală în editarea rețetei? Mulțumesc!

    • Reply Drd. nutriție pediatrică Hadmaș Roxana martie 26, 2021 at 7:11 am

      Așa este, la redactare am făcut noi o greșeală. Este praf de copt bio + bicarbonat de sodiu. Am corectat – mulțumim pentru identificarea acestei greșeli 🙂

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.