Dulcegării

Tort fisticos

martie 25, 2021

Toate torturile-s bune, dar acesta-i delicios! Preparatul îi aparține Andreei de la Bucătărie în culori și vă recomand cu drag să îl testați când aveți un eveniment important, sau când avem o zi normală – sigur e ziua cuiva, chiar dacă nu e parte din familie. Mai multe rețete de la Andreea gătiți aici și aici.

Ingrediente :

Blat:
* 6 oua
* 6 lg faina 650
* 4 lg ulei de rapita presat la rece
* 2 lg unt de fistic
* 2 lg pline fistic macinat
* 2 lg nuca macinata
* 2 lg miere
* 1 lgt spirulina (pt culoare)
* 1 lgt praf de copt

Crema:
* 500 gr smantana 35% grasime
* 250 gr mascarpone
* 2 linguri sirop de curmale
* 1 lg unt de fistic
* 1 lingura plina de carob

Cum am procedat:

-Am batut albusurile spuma tare iar separat am mixat galbenusurile cu uleiul, untul de fistic si mierea, la final am adaugat si lingurita de spirulina.
Faina si praful de copt dupa ce au fost amestecate le-am pus in amestecul de galbenusuri si am mixat din nou . Compozitia a fost adaugata in spuma de albusuri impreuna cu nuca si fisticul macinat,amestecand usor cu o spatula.
Am bagat blatul la cuptor pentru 35-40 de minute. (pana a trecut testul scobitorii)
-Dupa ce s-a racit blatul, l-am taiat in doua si l-am insiropat cu un amestec facut din cateva linguri de apa si putin sirop de curmale.

-Pentru crema am mixat smantana cu mascarponele pana a devenit o crema destul de tare, dupa care am mai mixat putin si cu restul ingredientelor.
-Am bagat crema la frigider pana s-a racit blatul. (cel putin o ora)

-Taiat in doua blatul a fost umplut cu crema si avand cateva capsuni la indemana am pus si cateva bucatele de capsuni iar deasupra putin fistic macinat si cateva bucatele de zmeura deshidratata.”

Mai multe torturi găsiți aici.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.