Cereale, pseudocereale și derivate

Mâncare de praz cu hrișcă și măsline

martie 25, 2021

Mâncărică, mâncărică, haide repede-n burtică! Preparatul este gătit de Ana Maria (MyBabyFood family) și este colorat, delicios și fără ou, lactate sau gluten.

„In ziua fără carne sau dacă țineți post, mancarica aceasta este perfecta și delicioasa.

Ingrediente:

  • 4 LG de hrișca
  • 1 praz ( partea albă)
  • 1 morcov
  • 2 tije de apio
  • 1 ardei roșu
  • 3 LG de roșii tăiate cubulețe in sos de rosi
  • Câteva măsline desărate.

Cum am procedat:

  • Legumele le-am tăiat mărunt și le-am “călit” in apa cu o LG de ulei măsline. După ce s-au călit puțin, le-am acoperit cu apa și le-am lăsat sa fiarbă bine pana s-au înmuiat.
  • Am adăugat cimbru uscat.
  • Hrișca am hidratat-o peste noapte in apa cu lamaie, am fiert-o separat și am adăugat-o când au fost legumele aproape gata. Tot atunci am pus și maslinele desarate. Am servit cu pătrunjel proaspăt.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.