Cereale, pseudocereale și derivate

Chifle pufoase – baby pâine

martie 25, 2021

Știți mirosul acela de pâine caldă, pufoasă, proaspăt scoasă din cuptor? Ei bine, Andreea de la Bucătărie în culori ne aduce astăzi o rețetă de chifle tare tare minunate. Mai multe rețete de la ea gătiți aici și aici.

Ingrediente :

* 350 gr faina 650
* 100 ml apa calduta
* 150 ml lapte caldut
* 60 ml unt topit
* Un praf de sare 2 ani +
* 6 gr drojdie uscata
* 1 lgt miere
* 1 ou pt uns deasupra
* Cateva seminte de susan

Instructiuni:

  • Am pus in apa calduta drojdia si mierea si am lasat 5-10 minute. Separat am amestecat untul cu laptele apoi toate ingredientele pana am obtinut aluatul pe care l-am framantat cam 5 minute,l-am uns cu putin ulei de masline si l-am lasat la dospit o ora si jumatate.
  • Dupa ce s-a dospit l-am impartit in 6 bilute egale din care am format chifletele lasate inca o tura de 25-30 de minute la dospit inainte de a le baga la cuptor.
  • Le-am uns cu putin ou batut cu o lingura de lapte si am presarat cateva seminte de susan deasupra apoi le-am bagat pa cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. (Pana au devenit aurii deasupra)
  • Le-am scos din cuptor,le-am acoperit cu un prosop si le-am lasat sa se raceasca.
  • Raman moi si pufoase si a doua zi daca le tinem intr-o caserola sau bol cu capac.”

Paine , paine, noi vrem paine!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.