Dulcegării

Banana bread cu zmeură și portocală

martie 25, 2021

Știm, știm, suntem iubitoare/iubitori de banana bread – drept urmare, găsiți destul de multe rețete la noi, dar cea de astăzi este diferită, nu puteți să nu o testați și pe ea, nu?! Rețeta îi aparține Mihaelei (MyBabyFood Family) și e făcută cu mare dragoste ♥

Ingrediente:

  • 240g făină 550
  • 40g fulgi de cocos
  • 1 linguriță praf de copt BIO
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 portocală mare, bio
  • 80ml ulei de rapiță presat la rece
  • 80ml lapte integral
  • 2 ouă
  • 3 banane
  • 1 linguriță praf de vanilie

Cum am procedat:

  • Am început cu încălzirea cuptorului, la 180 de grade.
  • Într-un castron, am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul, vanilia și fulgii de cocos.
  • Într-un alt castron, le-am amestecat pe cele ude: ouăle, laptele, uleiul, coaja de la portocală și zeama de la o jumătate de portocală.
  • Am incorporat ingredientele umede cu cele uscate.
  • Am pasat bananele cu furculița, le-am adăugat și pe ele în compoziție, apoi am pus și zmeura.
  • Am turnat toată compoziția într-o tavă de chec și am copt până a trecut testul scobitorii, în jur de 40’.

Oliver a mâncat o felie, alături de iaurt grecesc + semințe de cânepă.”

Alte rețete de banana bread găsiți aici.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.