Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Crumble de ovăz cu afine

februarie 27, 2021

Crumble-ul e unul din preparatele mele favorite pentru mic dejun, alături de terciuri și tartine. Rețeta de astăzi a Mihaelei (MyBabyFood family) e atât de atractivă și simplu de făcut încât e păcat să nu o împărtășim și cu voi. Mihaela, ești minunată, atât tu, cât și rețeta ta ♥

Ingrediente:

  • 200g ovăz
  • 150g făină 650
  • 200g unt nesărat (puteți folosi și margarină Aslan bio, pentru un preparat vegan)
  • 100g de curmale mărunțire
  • 50g fulgi de cocos
  • 350g afine
  • 2 linguri de zeamă de lămâie

Cum am procedat:

  • Am încălzit cuptorul la 190 de grade și-am pregătit o tavă de 20cmx30cm
  • Am amestecat ovăzul cu făina, untul, curmalele și fulgii de cocos. Am obținut un aluat nisipos pe care l-am pus în tavă, dar am oprit puțin
  • Intr-o crăticioară, am pus afinele (am oprit 50g) și zeama de lămâie să se gătească la foc mic, până s-a format un sos, pe care l-am lăsat la răcit
  • După ce s-a răcit sosul, l-am pus peste baza de ovăz
  • Am presărat apoi și restul de compoziție pe care-l oprisem și afinele
  • Am copt pentru 20-25 de minute.”

O altă rețetă de crumble găsiți aici.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.