Carne, pește sau fructe de mare

Friptură de vită cu legume

februarie 4, 2021

Deja pe Andreea de la Bucătărie în culori o cunoașteți. E membru MyBabyFood family și face niște preparate delicioase. Mai multe rețete de la ea gătiți aici și aici.

Ingrediente:

  • 350 gr carne de vita taiata bucatele
  • 5 cartofi mici taiati cubulete
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 1 ardei gras taiat feliute
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi presati
  • 2 linguri de pasta de rosii de casa
  • 1 -2 lingurite faina de naut
  • O lingurita adio sare
  • O lingurita boia dulce
  • Usturoi granulat
  • Un praf de sare si piper 2 ani +

Cum am procedat:

  • Carnea de vita taiata cubulete a fost pudrata cu lingurita de faina de naut, am pus ceapa cu putin ulei si apa la inabusit dupa care am adaugat carnea,usturoiul si condimentele,pasta de rosii si cateva linguri de apa si am mai sotat putin. Dupa cateva minute am adaugat o cana de ap si am lasat pe foc cam 30 de minute.
  • Dupa jumatate de ora am asezat legumele in tava si deasupra carnea cu sosul format (daca a scazut prea tare apa mai adaugam cat sa se acopere legumele si carnea).
  • Am lasat la cuptor aproximativ 1 h si 15 .

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Roxana Chirica februarie 4, 2021 at 9:25 pm

    Buna! Ce rol are faina de naut? Multumesc!

    • Reply Drd. nutriție pediatrică Hadmaș Roxana februarie 5, 2021 at 12:54 pm

      Bună! Andreea a folosit făina de năut pentru a face sosul mai cremos. Se poate omite sau se poate înlocui cu o altă făină.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.